Mykolo Romerio universitetas kartu su partneriais iš Europos pasirašė „Erasmus Mundus“ jungtinės magistro programos „GOALS“ sutartį - MRU
Naujienos

20 rugsėjo, 2022
Mykolo Romerio universitetas kartu su partneriais iš Europos pasirašė „Erasmus Mundus“ jungtinės magistro programos „GOALS“ sutartį
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

MRU, kartu su partneriais iš „International University of Health Exercise & Sports SA“ (Liuksemburgas), „Uniwersytet Mikolaja Kopernika w Toruniu“ (Lenkija), „Universidade de Lisboa“ (Portugalija) ir „Université de Lille“ (Prancūzija) pasirašė sutartį įgyvendinti „Erasmus Mundus“ jungtinio magistro programą „Laisvalaikio ir sporto valdymas ir administravimas“ (angl. Governance & Administration of Leisure and Sports International Master (GOALS). Šio projekto bendra vertė – 5 174 400 eurų. Projekto paraišką 5 partnerių konsorciumo vardu teikė Lilio universitetas (Prancūzija). „Erasmus Mundus“ jungtinės magistrantūros studijų programos yra aukšto lygio integruotosios studijų programos, kurios rengiamos ir įgyvendinamos pagal tarptautinę įvairių pasaulio šalių aukštojo mokslo institucijų partnerystę.   

Šios programos įgyvendinimas yra pergalė, kurios buvo siekiama ne vienerius metus. Programos koordinatorė Lietuvoje, Mykolo Romerio universiteto prof. dr. Vilma Čingienė dalinasi kelionės akimirkomis, atvedusiomis į GOALS programą. „Skaičiuoju 30-usius savo profesinės veiklos metus. Švietimas ir mokymas yra pagrindinė mano veikla, iš ties skiriu nemažai laiko ir pastangų jaunų žmonių asmeninių savybių ugdymui. Ši kelionė prasidėjo dar 1997 m. Šiaurės-Baltijos šalių programos seminaru, į kurį buvo pakviesti ir 4 Lietuvos studentai. Vėliau kartu su grupe studentų dalyvavau Europos Komisijos (EK) remiamoje programoje „Veiklus jaunimas“ (2004 m. Vokietijoje, 2005 m. Italijoje, 2006 m. Lietuvoje, Trakuose). Taip pat sėkmingai 2010 m. buvo įgyvendintas dar vienos programos projektas, dalyvaujant Lietuvos ir Graikijos studentams. Erasmus intensyvioje programoje su studentais dalyvauta Suomijoje (2008-2010 m.) ir Italijoje (2014 m.), o 2011-2013 m. organizuota dviejų savaičių programa Lietuvoje kartu su Suomijos, Italijos ir Belgijos studentais. 2012 m. EK pripažino intensyvią programą kaip gerosios patirties pavyzdį“, –   įspūdžiais dalinasi profesorė.  

Visa ši akademinė ir neformalaus jaunimo ugdymo patirtis perkeliama į Erasmus-Mundus jungtinę programą GOALS. „Sutartis jau pasirašyta, naujasis etapas 2022-2027 m. laikotarpiui prasideda jau netrukus. Pirmieji 22 studentai priimti iš 16 pasaulio šalių startuos pavasario semestre. Kiekvieną semestrą studentai praleis vis kitame universitete, mokydamiesi ir kaupdami geriausias Europos universitetų patirtis. Mykolo Romerio universitete pavasarį studijuos 11 studentų.  Ši programa, tai - puiki naujo tarptautinio bendradarbiavimo pradžia, tęsiant švietimo misiją, skleidžiant patirtis ir puoselėjant tobulesnę visuomenę“, –  entuziastingai pasakoja prof. dr. V. Čingienė. 

MRU tarptautinė partnerystė ir bendra studijų programa parengs aukštos profesinės kompetencijos specialistus, paklausius ne tik Europos, bet ir pasaulio darbo rinkose. Projektas yra Europos investicija į šviesios ateities kūrimą. Projekto metu studentams, kurie nori dalyvauti šioje magistrantūros studijų programoje, bus teikiamas finansavimas stipendijoms. ES stipendijos leidžia padengti geriausių studentų pareiškėjų iš viso pasaulio dalyvavimą programoje, kelionių ir pragyvenimo išlaidas.  

„Tai reikšmingas sporto verslo valdymo studijų organizavimo ir vykdymo darbo rezultatas mūsų komandai, Mykolo Romerio universitetui, Lietuvos bei visos Europos sporto ir fizinio aktyvumo sektoriui“, – džiaugėsi projekto koordinatorė Lietuvoje prof. dr. V. Čingienė. 

Mykolo Romerio bendruomenė džiaugiasi profesorės ir visos tarptautinės projekto komandos pastangų ir susitelkimo vaisiais. Šis laimėjimas svarbus ne tik Lietuvos ir Europos gerovei puoselėti, bet ir sumanios bei pažangios visuomenės kūrimui, sprendžiant aktualias socialines problemas.