Prof. Gintaras Černius. Alytaus Ekonomikos ir verslo akademija bus svarbi visam regionui - MRU
Naujienos

18 balandžio, 2016
Prof. Gintaras Černius. Alytaus Ekonomikos ir verslo akademija bus svarbi visam regionui
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, Mykolo Romerio universiteto rektorius doc. dr. Algirdas Monkevičius ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas pasirašė Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos steigimo ketinimų protokolą.Apie Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos idėją ir svarbą kalbamės su Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir finansų valdymo fakulteto dekanu profesoriumi Gintaru Černiumi.

Gerbiamas Gintarai, kaip prasidėjo bendradarbiavimas su Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija?
Jau ne vienerius metus Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir finansų valdymo fakultete veikia Jaunojo finansininko akademija, kurioje vyksta atviros nemokamos paskaitos jaunimui įvairiomis ekonomikos ir finansų temomis. O idėja panašų akademijos formatą perkelti į Alytų kilo dviem buvusiems Alytaus Adolfo Ramanausko- Vanago gimnazijos moksleiviams Povilui Labukui ir Karoliui Navickui. Karolis yra Mykolo Romerio universiteto alumni, o Povilas – šiuo metu Mykolo Romerio universitete studijuoja, todėl viskas įvyko labai natūraliai. Džiugu, kad jie ėmėsi šios iniciatyvos, o ją labai palaikė ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas, mokyklos administracijos darbuotojai, ir Mykolo Romerio universiteto vadovybė.

Kodėl ši akademija tokia svarbi ir reikalinga?
Nors gimnazijoje pagal bendrojo ugdymo programą ir dėstomi ekonomikos pagrindai, tačiau numatytų darbo valandų pritrūksta. Šioje akademijoje moksleiviai turės unikalią progą pagilinti ir gauti papildomų aukšto lygio ekonomikos, verslo žinių iš Mykolo Romerio universiteto profesorių ir dėstytojų. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas praktiniams užsiėmimams. Planuojame šioje akademijoje neapsiriboti vien tik ekonomikos ir verslo paskaitomis. Moksleivius kviesime įgyti ir teisės, psichologijos žinių, kurios jiems tikrai pravers gyvenime, todėl prie šio projekto planuoja prisijungti ir kitų Mykolo Romerio universiteto fakultetų dėstytojai.

Ar ši akademija bus skirta tik Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazistams?
Tikrai ne. Lankyti akademiją kviesime ir kitų Alytaus miesto, rajono bendrojo ugdymo mokyklų moksleivius, kurie norės pagilinti savo žinias. Sieksime, kad ši akademija taptų svarbiu edukaciniu centru visam Dzūkijos regionui. Džiugu, kad šią idėją palaiko Alytaus miesto savivaldybė - ketinimų protokolą pasirašė ir Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Kada planuojate startuoti?
Startuoti planuojame jau šį rudenį. Šiuo metu vyksta mokymo programų kūrimas, vyksta pasirengimo darbai. Manoma, kad akademiją galės lankyti apie 30-40 moksleivių. Užsiėmimai vyks po darbo valandų, savaitgaliais ir bus nemokami.

Dėkoju už pokalbį ir sėkmės!