Alytaus ekonomikos ir verslo akademijoje moksleiviai baigė trečiuosius mokslo metus - MRU
Naujienos

30 gegužės, 2019
Alytaus ekonomikos ir verslo akademijoje moksleiviai baigė trečiuosius mokslo metus
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Alytaus ekonomikos ir verslo akademija (AEVA) sėkmingai finišavo trečias mokslo sezonas. Šią akademiją įkūrė Mykolo Romerio universitetas, Alytaus miesto savivaldybe ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija. Akademijoje jaunuoliai ne tik įgyja ekonomikos, finansų žinių pradmenis, bet ir lavina kritinį mąstymą, gebėjimus vertinti ekonomikos, verslo pasiekimus. Kasmet Ekonomikos ir verslo akademijoje mokslo metus pradeda apie 50 mokinių. Jiems dėsto iš Vilniaus atvykę Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto lektoriai.
 
Baigę mokymosi kursą, mokiniai laiko žinių patikrinimo egzaminą, o sėkmingai išlaikę gauna pažymėjimus, kuriuose konkrečiai įvardinta užsiėmimų temos. Pasak MRU Ekonomikos ir verslo fakulteto dekano, profesoriaus Gintaro Černiaus šioje akademijoje jaunuoliai gali įgyti pradinių akademinio lygio ekonomikos, verslo, finansų žinių, planuoti ir pasiruošti savo studijoms universitete. Tačiau pasak G. Černiaus, net jei jaunuoliai savo ateitį sieja su kitomis profesijomis, įgytos ekonomikos žinios tikrai pravers, padės ateityje priimti teisingus finansinius sprendimus. „Manau, kad ne tik naudinga, bet ir prasminga pasidalinti su jaunimu savo žiniomis, patirtimi, – sako G. Černius. – Smagu, kad ekonomika, verslas, finansai kasmet domina tokį gausų būrį jaunimo, o nemaža dalis su šiais mokslais sieja ir savo ateitį“.
 
Šioje akademijoje Akvilė Mizgirdaitė mokosi jau trečius metus. Pasak Akvilės, MRU universiteto lektoriai ne tik suteikia naudingų, vertingų ekonomikos žinių, bet ir motyvuoja. „Be galo turiningos ir įdomios kasmetinės vasaros stovyklos. AEVA įkvepia gyvenime siekti daugiau. Po paskaitų grįžtu pilna motyvacijos, todėl šią akademiją lankau jau trečius metus“. Antrus metus akademiją lankantis Matas Grigaravičius pabrėžia paskaitų įvairiapusiškumą. „Akademijos paskaitose gaunu labai daug įvairios informacijos, kuri gilina mano finansinį išprusimą, lavina loginį mąstymą ir emocinį intelektą. Profesionalūs, kompetentingi ir savo sritį išmanantys dėstytojai įdomiai perteikia savo žinias ir patirtį“.
 
Mantas Anskaitis sako, kad akademijoje susirado ir naujų draugų, bendraminčių: „Akademijoje praplėčiau pažinčių ratą ne tik tarp bendraamžių, bet ir susipažinau su žmonėmis, kurie turi įvairiausių patirčių ir jomis nuoširdžiai dalijasi. Belieka pačiam norėti tobulėti ir atsiveria išsvajotos galimybės.“ Tomas Vinskas pabrėžia, kad mokymasis šioje akademijoje padeda suprasti, kaip veikia ekonomika dėsniai ir principai. „Savo draugus prikalbinau ateiti į akademiją ir jie tikrai nesigaili manęs paklausę“, – sako Tomas.