Mykolo Romerio universitetas ir Valstybės duomenų agentūra stiprina bendradarbiavimą mokslo, švietimo ir socialinės partnerystės srityse - MRU
Naujienos

12 birželio, 2023
Mykolo Romerio universitetas ir Valstybės duomenų agentūra stiprina bendradarbiavimą mokslo, švietimo ir socialinės partnerystės srityse
Universitetas
Studijos
Mokslas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Birželio 12 dieną Mykolo Romerio universitetas (MRU) ir Valstybės duomenų agentūra (VDA) sudarė bendradarbiavimo sutartį. Penkerių metų sutartį pasirašė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir VDA generalinė direktorė Jūratė Petrauskienė.

„Duomenų apsaugos analitikai ypač paklausūs darbo rinkoje“, – teigia MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė. – „Džiaugiamės, kad vis daugiau jaunimo siekia įgyti Duomenų analitikos viešajame valdyme specializaciją, studijuodami viešąjį administravimą mūsų universitete“. 

Sutartis, kurią inicijavo Viešojo valdymo ir verslo fakulteto (VVVF) Viešojo administravimo instituto direktorius prof. dr. Andrius Stasiukynas, skatins glaudesnį ryšį ir bendradarbiavimą mokslo, švietimo ir socialinės partnerystės srityse. Ypatingas dėmesys bus skiriamas moksliniams tyrimams, informacijos mainams. Universiteto dėstytojai, mokslininkai, studentai ir doktorantai turės galimybę vykdyti mokslinius tyrimus, profesinę ir mokomąją praktiką Valstybės duomenų agentūroje. Tikimasi, kad ši partnerystė prisidės prie pažangos ir inovacijų plėtros duomenų apsaugos srityje.

Valstybės duomenų agentūra yra Vyriausybės įstaiga, dalyvaujanti formuojant valstybės politiką finansų ministrui priskirtoje statistikos valdymo srityje ir valstybės duomenų valdysenos srityje, įgyvendinanti šią politiką ir koordinuojanti oficialiosios statistikos rengimą.