Asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui – organizacinės lyderystės eksperto iš JAV dr. Ray Smith paskaitos MRU Verslo administravimo (MBA) studentams - MRU
Naujienos

17 vasario, 2021
Asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui – organizacinės lyderystės eksperto iš JAV dr. Ray Smith paskaitos MRU Verslo administravimo (MBA) studentams
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Tęsiame pažintį su kviestiniais universiteto dėstytojais, kurie dėstys 2021 pavasario / rudens semestre.

Mykolo Romerio universitete vykdoma Verslo administravimo (MBA) magistrantūros programa orientuota į tikslą parengti vadovus, įgalinančius tvarų organizacijų ir bendruomenių vystymąsi, pokyčių įgyvendinimą. Vadovams skirta MBA vienerių metų trukmės studijų programa vykdoma glaudžiai bendradarbiaujant su socialiniais ir užsienio mokslo partneriais.

Kintant organizacinei kultūrai ir lyderystės sampratai, siekiant atitikti šiandieninių organizacijų poreikius, MBA Verslo administravimo studentams suteikiama išskirtinė galimybė žinias ir patirtį perimti iš ekspertų – ateinančiam rudeniui atvyksta dr. Ray Smith, „Dalton State College“, „Dalton Georgia“ dėstytojas, kuris dalinsis savo ilgamete praktine patirtimi su MBA programos studentais paskaitų ciklo „Lyderystė ir organizacijos elgsena“ metu.

Dr. Ray Smith yra organizacinės lyderystės mokslų daktaras, turintis ekonomikos bakalauro bei tarptautinio verslo magistro laipsnį. Jis dėsto verslo administravimo magistro studijų studentams „Belhaven“ universitete (JAV) ir „Anglo-American“ (Čekija) universitete, yra Fulbright specialistų programos narys, „Anglo-American“ universiteto Lyderystės mokslinių tyrimų centro vadovas. Prieš akademinę karjerą, dr. Ray Smith įkūrė ir vadovavo keletui smulkaus verslo įmonių turizmo srityje, dirbo konsultacinį darbą.

Dr. Ray Smith paskaitų metu studentams bus sudaryta galimybė sistemiškai ir logiškai suvokti lyderystę ir valdymą organizacijose, gebėti personalizuoti ir plėtoti lyderystės vystymo profilį atsižvelgiant tiek į asmeninius, tiek į profesinius siekius. Studijų metu didelis dėmesys bus skiriamas savirefleksijai, sudarant sąlygas susipažinti su kitų sričių lyderiais plečiant kontaktų ratą, labiau įsitraukiant į verslo bendruomenės gyvenimą.

Dr. Ray Smith profesinė patirtis prisidės prie MBA studentų suvokimo apie lyderystę organizacijose ne tik teoriniu, bet ir praktiniu lygmeniu. Tai yra svarbu, nes ši studijų forma yra orientuota į praktikų parengimą, kurie gebėtų priimti tinkamus strateginius sprendimus sparčiai kintančioje globalioje verslo aplinkoje, kurtų maksimalią vertę savo verslui, darbuotojams, partneriams ir visuomenei, atsižvelgiant tiek į asmeninius, tiek į profesinius siekius.