MRU kartu su DHL ruoš ateities logistikos specialistus - MRU
Naujienos

18 gegužės, 2022
MRU kartu su DHL ruoš ateities logistikos specialistus
Bendruomenė
Mokslas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Įvykis
Universitetas
Studijos

Logistikos specialistų poreikis per pastaruosius penkerius metus pasaulyje išaugo beveik 2 kartus. Ypač didelę įtaką tam turėjo užklupusi COVID-19 pandemija, kuri parodė, kad logistikos vadyba – viena paklausiausių specialybių rinkoje. Todėl Mykolo Romerio universitete (MRU) jau nuo rugsėjo mėn. studentų laukia unikali magistrantūros studijų programa, atnaujinta bendradarbiaujant su UAB „DHL Logistics Lietuva“.

Didelis specialistų poreikis garantuoja kelią į sėkmę

Per pastaruosius kelerius metus daugelyje organizacijų dėl COVID-19 pandemijos suintensyvėjusi skaitmenizacija rodo, jog novatoriškus sprendimus palaikančių logistikos vadybos specialistų poreikis yra žymiai išaugęs – net 40 % logistikos įmonių skelbia, kad trūksta šios srities specialistų. Pastebima ir tai, kad verslui reikalingi naujos kartos logistikos specialistai, kurie gebėtų taikyti ne tik derybų, verslo etikos, individualaus darbo, laiko planavimo įgūdžius, bet ir gerai mokėtų užsienio kalbas.

Svarbu paminėti ir tai, kad logistikos bei transporto sektorius sudaro reikšmingą dalį rinkos ir yra net trečias pagal svarumą – kuria apie 13 % Lietuvos BVP. Logistikos vadybos specialistų trūkumas rinkoje yra didžiulis, todėl darbdaviai priversti dosniai mokėti aukštos kvalifikacijos logistikos darbuotojams. Dirbdami vadovais tokie specialistai uždirba daugiau nei 3 000 Eur. 

MRU Logistikos vadybos studijose naujas išskirtinis partneris įmonė DHL

MRU Logistikos vadybos studijos yra skirtos parengti aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius užtikrinti veiksmingą ir efektyvų veiklos planavimą, organizavimą, vykdymą ir kontrolę, kuri reikalinga tiekiant prekes ir paslaugas vartotojams pagal jų poreikius. Šios antrosios pakopos studijos orientuotos į globalius strateginius logistikos ir tiekimo grandinės uždavinių sprendimus pasitelkiant išmaniąsias technologijas, -žaliosios logistikos priemones ir efektyviai valdant žmogiškuosius išteklius.

Prie jau esamų programos partnerių – Lietuvos nacionalinės ekspeditorių ir logistų asociacijos „Lineka“ bei skaitmeninių technologijų sektoriaus (DigiTech) asociacijos „Infobalt“ – nuo 2022 m. prisijungia ir naujas išskirtinis strateginis partneris – įmonė „DHL“. „DHL“ – tai tarptautinių siuntųtransportavimo įmonė, pasaulinės logistikos rinkos lyderė, kartu su „Deutsche Post“ priklausanti „Deutsche Post DHL“ įmonių grupei. Specializuotų įmonių „Deutsche Post DHL“ grupė teikia neprilygstamas logistikos produktų ir sprendimų paslaugas: nuo vietinio ir tarptautinio siuntinių pristatymo iki „express“ tarptautinių pristatymų kelių, oro, geležinkelio ir jūrų transportu, siūlydama kompleksinius tiekimo grandinės valdymo sprendimus. Reaguodama į sparčiai besikeičiančią ir dinamišką logistikos rinką, „Deutsche Post DHL“ daugiausia dėmesio skiria nuolatiniam logistikos procesų atnaujinimui ir inovatyvių išmaniųjų bei žaliosios logistikos technologijų taikymui. Ši grupė prisideda ir prie tvarios verslo praktikos, įmonių pilietiškumo bei aplinkosaugos veiklų.

„DHL Global Forwarding“ padalinio vadovas, UAB „DHL Logistics Lietuva“ valdybos narys Donatas Indrašius teigia: „Kompanijos ieško logistikos ekspertų, profesionalų, kurie, naudodami naujus technologinius instrumentus, įmonei galėtų siūlyti naujų rinkų pasiekiamumą ir vertinti bei analizuoti naujų produktų asortimento įvedimą. Logistikoje svarbiausia, jog ateities darbuotojai, pasitelkdami naujausias žinias, gebėtų kurti produktus, kurie būtų ne tik ekologiški ir draugiški aplinkai, tačiau ir inovatyvus, siūlytų tiek vidiniams įmonės klientams, tiek verslo partneriams sprendimus, padedančius didinti konkurencingumą, optimizuoti vidinius resursus bei procesus“.

„MRU sparčiai transformuojasi ir eina pokyčių ir inovacijų keliu, kas įrodo siūlomos naujos bei atnaujintos studijų programos, tokios kaip Logistikos vadyba. Kartu su „DHL“ kompanija siūlysime magistrams naują praktinį požiūrį į projektų valdymo dalyką, kur studentai turės neįkainojamą galimybę dirbti kartu su „DHL“ vadovais“, – sako doc. dr. Lidija Kraujalienė, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto prodekanė strateginėms partnerystėms ir inovacijoms.

Daugiau apie Logistikos vadybos programą: https://www.mruni.eu/study_program/logistikos-vadyba/.