MRU Mokslo inovacijų avilyje įvyko REWIRE projekto ir įgūdžių modelio (Blueprint) pristatymas ir diskusija „Kibernetinio saugumo kompetencijų vystymo iššūkiai“ - MRU
Naujienos

15 vasario, 2023
MRU Mokslo inovacijų avilyje įvyko REWIRE projekto ir įgūdžių modelio (Blueprint) pristatymas ir diskusija „Kibernetinio saugumo kompetencijų vystymo iššūkiai“
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Mokslas

2023 m. vasario 2 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) Mokslo inovacijų avilyje vyko REWIRE projekto ir įgūdžių modelio (Blueprint) pristatymas ir diskusija „Kibernetinio saugumo kompetencijų vystymo iššūkiai“.

REWIRE – Kibernetinių įgūdžių aljansas – Nauja vizija Europai – yra „Erasmus+“ projektas, kurį koordinuoja MRU, ir kuriame yra rengiami siūlymai, kaip šalinti kibernetinio saugumo įgūdžių ar kompetencijų spragas, kurios egzistuoja tarp verslo poreikių ir mokymo ar švietimo įstaigų ruošiamų specialistų įgūdžių, ir teikiami novatoriški ir paklausūs sprendimai, kuriais būtų sprendžiami būsimi įvairių sričių kibernetinio saugumo uždaviniai. Renginio metu buvo pristatytas tiek REWIRE projektas, tiek vienas iš REWIRE projekto 2 metų veiklos rezultatų – Kibernetinio saugumo įgūdžių modelis (angl. Blueprint).

Po REWIRE pristatymo sekė diskusija kibernetinio saugumo kompetencijų vystymo iššūkių tema, kurios metu akademinės bendruomenės (KTU studijų prorektorius dr. Jonas Čeponis), verslo asociacijų (Asociacijos INFOBALT vadovas Virgilijus Dirma), politikos formuotojų (Nacionalinė švietimo agentūros Ugdymo turinio departamento Mokymo priemonių sklaidos skyriaus vedėjo pavaduotoja Salomėja Bitlieriūtė) ir kibernetinio saugumo praktikų (VšI „Intechcentras“ direktorius Audrius Jasėnas, NKSC Informacijos saugumo departamento direktorė Aida Čipkuvienė bei Kibernetinio saugumo projektų vadovas, L3CE Lietuvos kibernetinių nusikaltimų kompetencijų ir tyrimų centro ekspertas Evaldas Bružė) atstovai diskutavo apie kibernetinio saugumo įgūdžių ugdymo situaciją Lietuvoje ir iššūkius nacionaliniame lygmenyje.

Renginys, kuris vyko mišriu būdu, subūrė daugiau nei 50 dalyvių, besidominčių kibernetinio saugumo ir jo įgūdžių tema. REWIRE projekto inicijuotas renginys ir jame dalyvavusių dalyvių skaičius bei vykusi diskusija parodė tokių renginių ir diskusijų kibernetinių įgūdžių srityje svarbą bei poreikį, todėl ir ateityje REWIRE projekto dalyviai kvies kibernetinio saugumo bendruomenę ir ja besidominčius asmenis į tokius renginius.

Vykusio renginio programa: čia

REWIRE projekto pristatymas, projekto vadovas Andrius Bambalas – skaidrės.

REWIRE įgūdžių modelio (Skills framework, Blueprint) pristatymas, Edmundas Piesarskas – skaidrės.

Renginio įrašas Youtube.

Jeigu norite gauti daugiau informacijos apie REWIRE projekto pasiekimus, renginius ar kitos susijusios informacijos, prašome užpildyti šią formą.

Plačiau apie REWIRE projektą kviečiame skaityti projekto svetainėje: www.rewireproject.eu ir LinkedIn.

 

Projektas dalinai finansuojamas Europos Sąjungos pagal „Erasmus+“ programą. Finansavimo sutarties nr. 621701-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-SSA-B.