Verslo stipendijos gabiausiems teisės studentams: darbdaviai mato didžiulę naudą ateičiai - MRU
Naujienos

7 rugsėjo, 2022
Verslo stipendijos gabiausiems teisės studentams: darbdaviai mato didžiulę naudą ateičiai
Mokslas
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė

Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla rengia įvairių krypčių teisininkus. Teisės ir technologijų LL.M. studijų programa pritaikyta teisės praktikams, siekiantiems įgyti naujausias teisininkams reikalingas kompetencijas, kurių iki šiol tokia apimtimi neteikė nė vienas Lietuvos universitetas. Šios kompetencijos padės suprasti, kaip veikia ir yra reguliuojamos įvairios technologijos, skirtos teisinėms paslaugoms teikti arba teisiniams procesams palengvinti; kurti ir pritaikyti įvairias vis labiau plintančias technologines inovacijas teisėje bei konkuruoti globalioje rinkoje.

Šiais metais MRU Teisės mokykloje veikiančio LegalTech centro verslo partneriai pirmą kartą suteikia galimybę Teisės ir technologijų LL.M. magistrantūros studijų programos  studentams gauti stipendiją visai studijų kainai padengti. Pirmąsias privačias stipendijas teisės studentams skyrė IT įmonė „TeleSoftas“ ir tarptautinė kompanija „Mercator by Citco“. Be to, studentams suteikiama galimybė įgyvendinti praktinius teisės srities projektus ir produktų kūrimo darbus kartu su įmone. Studentai, laimėję stipendiją, turės papildomą galimybę tobulinti savo žinias ir įgūdžius MRU LegalTech centre.

Mokslo ir verslo partnerystės tikslas – didinti mokslo, studijų ir verslo integraciją, siekti glaudesnio studijų ir praktikos sąlyčio. Kartu su partneriais jau ne pirmus metus įgyvendinami bendri projektai, tobulinamos ir kuriamos studijų programos bei organizuojamos praktikos, siekiant žinias pritaikyti versle. „Pradedame naują etapą, kuriame siekiame įgyvendinti studijų programą kartu su privačiojo sektoriaus partneriais, skatindami labiausiai motyvuotus studentus ir finansiškai, taip pat veikti studijų metu plačiau ir kurti didesnę studijų vertę tiek sau, tiek įmonei, plėtoti teisines technologijas“, – sako MRU Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė.

„TeleSofto“ įkūrėjas Algirdas Stonys pažymi, kad bendradarbiavimas skiriant studijų stipendiją paskatins drąsiau rinktis Teisės ir technologijų LL.M. studijas ir geriau pažinti organizacijoje kuriamas ir taikomas technologijas. „Stengiamės žvelgti plačiau ir norime prisidėti prie mokslo ir verslo partnerystės, manau, kad šiuo pavyzdžiu turėtų sekti kiekviena socialiai atsakinga įmonė“, – teigia A. Stonys.

UAB „Mercator by Citco“ generalinis direktorius Christopher’is Charles’as Butler’is džiaugiasi, kad buvo formalizuoti įmonės ir universiteto santykiai. „Daugelį metų „Mercator by Citco“ yra teisės absolventų darbdavys, MRU absolventai sudaro didelę dalį mūsų darbuotojų visuose organizacijos lygiuose. Įsteigdami „Mercator by Citco“ stipendiją norime padėti būsimiems teisininkams augti ir tobulinti savo žinias bei įgūdžius dar studijuojant MRU. Taip pat tikimės, kad galėsime MRU absolventams  aiškiai parodyti įdomių karjeros galimybių spektrą mūsų versle ir verslo sektoriuje apskritai“, – teigia Christopher’is Charles’as Butler’is.

LegalTech centras kartu su partneriais padeda gabiausiems studentams rasti patinkančias veiklas, išbandyti savo jėgas įvairiuose projektuose. „Teisės ir technologijų LL.M. studijų programos studentai sėkmingai įsidarbina partnerių įmonėse, dalyvauja bendruose projektuose. Tokios bendros veiklos padeda studentams ir partnerių verslui augti“, – teigia MRU LegalTech (teisinių technologijų) centro vadovas, Teisės ir technologijų studijų programos vadovas prof. dr. Paulius Pakutinskas.

MRU LegalTech centras – 2018 m. įkurtas Mykolo Romerio Teisės mokyklos vidinis padalinys, kurio tikslas – suburti teisės technologijų entuziastus universitete ir už jo ribų bei orientuotis į teisininkų galimybių ribas plečiančią veiklą ir studijas. Šiuo metu centras bendradarbiauja su inovatyviomis kompanijomis, įskaitant startuolius, bei ieško naujų partnerių Lietuvoje ir užsienyje.

Plačiau apie studijų programą: https://www.mruni.eu/study_program/teise-ir-technologijos-angl-legaltech-ll-m/.