Savojos Monblano universitete paminėti 10 bendradarbiavimo metų plėtojant bendrą Europos ir tarptautinės verslo teisės (EIBL) studijų programą - MRU
Naujienos

31 spalio, 2023
Savojos Monblano universitete paminėti 10 bendradarbiavimo metų plėtojant bendrą Europos ir tarptautinės verslo teisės (EIBL) studijų programą
Teisės mokykla

MRU Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė ir Europos ir Tarptautinės verslo teisės programos vadovas prof. Virginijus Bitė spalio mėn. aplankė MRU partnerį Savojos Monblano universitetą (USMB) Šamberi (Prancūzijoje).

Vizito metu kartu su USMB vadovybe apžvelgti dešimties metų bendradarbiavimo rezultatai ir aptartos tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvos stiprinant ir plėtojant bendrai vykdomą Europos ir tarptautinės verslo teisės (EIBL) (https://www.mruni.eu/en/study_program/european-and-international-business-law/) studijų programą. Ši programa suteikia galimybę Lietuvos, Prancūzijos ir kitų šalių studentams įgyti teisės magistro kvalifikacinį laipsnį ir dviejų universitetų – MRU ir USMB diplomus.

 Nuo MRU ir USMB bendradarbiavimo pradžios EIBL programą baigė 133 studentai iš 12 šalių (Čekijos, Latvijos, Lietuvos, Meksikos, Moldovos, Prancūzijos, Sakartvelo, Ukrainos ir kitų). Programos absolventai dirba teisinėse ir vadovaujančiose pareigybėse tarptautinėse energetikos, mokesčių konsultavimo, finansų paslaugų ir kt. įmonėse, atitikties pareigūnais, alternatyvaus ginčų sprendimo organizacijose, tarptautinėse verslo asociacijose bei tarptautinėse verslo konsultavimo bendrovėse.

Vizito metu susitikta su EIBL programos studentais, taip pat Teisės mokyklos dekanė prof. Lyra Jakulevičienė skaitė paskaitas studentams „Naujosios technologijos ir žmogaus teisės“, o profesorius Virginijus Bitė pasidalino geriausia praktika ir patarimais studentams ieškant tarptautinės praktikos vietų.