Pirmasis studentų priėmimo etapas baigtas: ką studijuos MRU pirmakursiai? - MRU
Naujienos

13 rugpjūčio, 2021
Pirmasis studentų priėmimo etapas baigtas: ką studijuos MRU pirmakursiai?
Universitetas
Studijos

Vakar baigėsi pagrindinio priėmimo studijuoti aukštosiose mokyklose etapas, kai abiturientai galėjo pasirašyti sutartis su aukštojo mokslo įstaigomis. Pirmajame etape Mykolo Romerio universitetas studijuoti bakalauro studijose pakvietė 552 abiturientus, iš kurių sutartis pasirašė 492. Nuo šiandien prasideda papildomas priėmimas į bakalauro studijas.

Keitėsi studijų kaina

Po pirmojo priėmimo etapo iš 492 sutartis pasirašiusių būsimų Mykolo Romerio universiteto (MRU) pirmakursių, valstybės finansuojamas vietas gavo 254. Valstybės nefinansuojamose vietose studijuos 238.

Pasak vicerektorės akademiniams reikalams prof. dr. Reginos Valutytės, dėl šiais metais Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos gerokai padidintų pirmos pakopos norminių studijų kainų, ypač socialiniuose moksluose, šiek tiek sumažėjo pateiktų pageidavimų skaičius į valstybės finansuojamas vietas. Didesnis kritimas pastebimas į valstybės nefinansuojamas studijų vietas.

„Gana ženkliai didėjusios socialinių mokslų norminės studijų kainos turėjo įtakos abiturientų pasirinkimui. Finansinis aspektas neretai yra svarbus siekiantiems aukštojo universitetinio išsilavinimo, todėl dalis studentų pirmu pasirinkimu galėjo rinktis ne tai, ką iš tiesų norėjo studijuoti, o tai, kur valstybės finansuojama vieta buvo praktiškai garantuota. Toks praktinis būsimų studentų pasirinkimas yra suprantamas, tačiau ši situacija kelią nerimą tiek dėl aukštojo mokslo prieinamumo, tiek dėl didėjančios studentų „nubyrėjimo“ rizikos, ypač pirmaisiais studijų metais“, – kalbėjo prof. R. Valutytė.

Populiariausios programos nesikeičia

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais, tarp stojančiųjų į MRU bakalauro pakopos studijas populiariausios studijų programos išlieka tos pačios. Pirmoje vietoje – „Teisė ir kriminalistika“, toliau rikiuojasi „Psichologija“, „Teisė“, „Komunikacija ir skaitmeninė rinkodara“.

Vertinant studijų programas pagal konkursinį balą, aukščiausias – 9,53 – yra „Teisė ir ikiteisminis procesas“ studijų programoje. 9,21 konkursinis balas siekia „Informatika ir skaitmeninis turinys“ programoje, 9,06 balo – „Psichologija“ programoje. Mažiausias stojančiųjų į MRU studijų programas konkursinis balas buvo aukštesnis nei daugelyje kitų universitetų.

Papildomas priėmimas į pirmos pakopos – bakalauro studijas – vyks iki rugpjūčio 20 d. 12:00 val. Nebeketinantys dalyvauti konkurse dėl valstybės finansuojamų vietų gali prašymus teikti ir tiesiogiai MRU institucinio priėmimo metu. Daugiau informacijos apie tai rasite MRU tinklalapyje.

Sutartis su universitetu antrojo priėmimo etapo metu būsimi studentai galės pasirašyti iki rugpjūčio 23 d. 17:00 val.

Norintys studijuoti MRU ir su priėmimu ar studijomis turintys klausimų gali kreiptis į MRU Nacionalinio priėmimo grupę el. paštu priemimas@mruni.eu, telefonu +370 686 17431 arba prisijungti prie specialiai priėmimui skirtos uždaros Facebook grupės „MRU Priėmimas 2021“.

Mykolo Romerio universitetas – didžiausias Lietuvoje specializuotas socialinių mokslų universitetas, kurio ryškiausi studijų ir mokslo komponentai yra teisė, visuomenės saugumas ir viešasis valdymas. Universitetas turi pajėgius ir reikšmingus edukologijos, ekonomikos, humanitarinių mokslų, komunikacijos, politikos, psichologijos, sociologijos, vadybos branduolius. Universitete studijuoja apie 6300 studentų ir klausytojų.

Daugiau informacijos:

Aurelija Astrauskė
Komunikacijos agentūra „Berta&”
Tel.: +370 624 92 159
El. paštas: aurelija@berta.lt