Mykolo Romerio universiteto rengiama Nacionalinė teisinių žinių olimpiada įvertinta Lietuvos mokslų akademijos konkurso apdovanojimu - MRU
Naujienos

13 balandžio, 2023
Mykolo Romerio universiteto rengiama Nacionalinė teisinių žinių olimpiada įvertinta Lietuvos mokslų akademijos konkurso apdovanojimu
Bendruomenė
Mokslas
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Studijos

Lietuvos mokslų akademijos (LMA) geriausių 2022 m. įgyvendintų mokslo populiarinimo projektų konkurse II vietą ir 5000 eurų apdovanojimą laimėjo Mykolo Romerio universiteto (MRU) projektas „Nacionalinė teisinių žinių olimpiada“.

LMA organizuotam Mokslo populiarinimo projektų skatinimo konkursui buvo pateikta daugiau kaip 40 paraiškų, iš kurių ekspertai išrinko po penkis laimėtojus pagal atskiras kategorijas. MRU projektas „Nacionalinė teisinių žinių olimpiada“ įvertintas kategorijoje „Projektai, kurių įgyvendinimui panaudojamos kitos priemonės (leidiniai, žaidimai, ekskursijos ir kt.)“.

Jau ne pirmus metus MRU ir Lietuvos nacionalinio transliuotojo (LRT) iniciatyva rengiama Nacionalinė teisinių žinių olimpiada, skirta 5-12 metų moksleiviams, padeda pasitikrinti teisės žinias ir suprasti, kaip teisė įgalina jaunus žmones tvarkyti savo gyvenimą ir atverti ateities galimybės. 2022 m. vykusios olimpiados šūkis: „Konstitucija kiekvienam“. Olimpiados rengėjai akcentavo, kad žinios apie Konstituciją padeda siekti visuomenės gerovės, bendro sutarimo, gerbti ir saugoti demokratines vertybes, savo ir kitų asmenų teises. Dalyvauti olimpiadoje registravosi daugiau kaip 2700 moksleivių iš daugiau kaip 120 Lietuvos mokyklų ir gimnazijų.

Finaliniam testui klausimus kartu su organizatoriais rengė ir Europos Komisijos Lietuvoje vadovas Marius Vaščega, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja dr. Dalia Vasarienė, Lietuvos Respublikos teisingumo ministrės patarėjas dr. Rokas Uscila, „Eversheds Saladžius“ advokatų kontoros advokatė Monika Jankauskaitė, MRU Teisės mokyklos profesorius Justinas Žilinskas ir kiti partneriai. Projektą koordinavo MRU Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė.

Daugiau apie olimpiadą rasite čia.