MRU pradeda mokslines veiklas ERUA tinkle Europos atminties tema - MRU
Naujienos

1 gruodžio, 2023
MRU pradeda mokslines veiklas ERUA tinkle Europos atminties tema
Teisės mokykla
Seminarai

Paskutinę rudens dieną Mykolo Romerio Universiteto Teisės mokyklos „Teisė ir globalus saugumas“ studentai kartu su Teisės teorijos dalyko dėstytoja lekt. Asta Benetyte, docente dr. Dovile Sagatiene bei MRU Atminties ir teisingumo tyrimų centro vadove dr. Monika Rogers dalyvavo seminare su ERUA tinklo partneriais iš Paryžiaus 8 universiteto Prancūzijoje.

Seminaras vyko Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse (LGGRTC). Jame Lietuvos bei Prancūzijos studentai dalyvavo projekte „Europos dialogai“ ir dalinosi savo idėjomis apie tai, ką jiems reiškia Europa, kur ji prasideda ir kur baigiasi. Ši veikla Paryžiaus 8 universiteto dėstytojos dr. Christine Cadot vadinta „keliaujančiais seminarais“, nes jų metu siekiama susipažinti su įvairiomis Europos atminties vietomis bei istorija.

Abi studentų grupės taip pat apžiūrėjo tarptautinės Europos atminties ir sąžinės platformos globojamą parodą „Europos Gulagas“ bei aplankė Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso muziejų „Homo Sovieticus“.

Tai buvo pirmoji mokslinė veikla su ERUA tinklu, kurio nariais MRU tapo lapkričio 1 dieną, partneriais.

Daugiau informacijos rasite čia