Lyderystės akademija kviečia naujus dalyvius - MRU
Naujienos

30 rugsėjo, 2021
Lyderystės akademija kviečia naujus dalyvius

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo ir verslo fakultetas jau dešimtmetį sėkmingai organizuoja Lyderystės akademiją, skirtą vyresniųjų klasių moksleiviams ir studentams. Lyderystės akademija – tai nemokamas socialinis projektas, kurio metu susivieniję projekto partneriai paruošia koncentruotą, įtaigią bei itin įdomią paskaitų programą.

Lyderystės akademijos tikslas – skatinti būti aktyvius, kurti sau palankią aplinką, išsakyti nuomonę, turėti tikslą, tapti atsakingais lyderiais savo mokyklose, universitetuose, bendruomenėse, ugdyti pasitikėjimą savo jėgomis, įgauti teorinių ir praktinių žinių. Akademija siekia suteikti informacijos aktualiais profesijos pasirinkimo, karjeros planavimo ir savęs pažinimo klausimais.

Įdomūs pašnekovai ir puikus turinys – tai tik keletas priežasčių tapti Akademijos nariu

Akademijos dalyviai gali mokytis iš geriausių ekspertų, semtis žinių iš įvairių sričių profesionalų,  mokslininkų, ambicingų bendraminčių, realių lyderių. Savo patirtimi Akademijoje dalinasi MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dėstytojai, studentai, alumnai. Čia paskaitas skaitė istorikė, visuomenininkė, LRT radijo laidos „Vardan tos“ vedėja ir Nacionalinės ekspedicijos dalyvė Luka Sinevičienė,  lenktynininkas, Dakaro ralio dalyvis Antanas Juknevičius, visuomenininkas, dainininkas G. Liaudanskas-Svaras, Tauragės raj. savivaldybės meras Dovydas Kaminskas, dainininkė Karolina Norkevičienė (Liepa) ir kiti.

Baigusiems Lyderystės akademiją įteikiami diplomai, su kuriais suteikiama galimybė gauti papildomą balą stojant į MRU.

Lyderystės akademijos paskaitos vyks nuo lapkričio 12 d. iki gegužės, kartą per mėnesį, penktadieniais, nuo 13 valandos. Paskaitų formatas priklausys nuo pandeminės situacijos. Kiekvienos paskaitos metu nagrinėjama vis kita su lyderystės samprata susijusi tema: laiko planavimas, kūrybiškumo ugdymas, pasiruošimas darbo pokalbiui, kūno kalbos svarba, vaizduotės galia.

Ugdomos ateities kompetencijos

Klausydami paskaitų ciklo „Ateities lyderiai“, „Kur dingsta laikas ir ar reikia visur suspėti?“, „Įtaigaus kalbėjimo galia“, „Kūrybiškumo interpretacija“, „VALIO. Pakvietė pokalbiui dėl darbo“, „Virtualus lyderis“, moksleiviai ugdys didesnį pasitikėjimą savimi, savo gebėjimais ir sprendimais, išmoks suformuoti asmeninius tikslus. Lyderystės akademijos paskaitų temos siūlomos atsižvelgiant į jauno žmogaus norus ir poreikius.

Monika Šimanauskaitė, Lyderystės akademijos absolventė, sako: „Lyderystės akademija – mano lūkesčius pateisinęs renginys. Kiekviena tema buvo unikali ir įdomi – pasisėmiau naudingų patarimų ir žinių, kurie iki šiol man praverčia tiek socialiniame, tiek asmeniniame gyvenime. Na, o svečių sėkmių ir nesėkmių istorijos man buvo įkvėpimo šaltinis. Labiausiai džiaugiuosi Akademijos suteiktomis galimybėmis – tai buvo mano įsiliejimo į aktyvią universiteto veiklą pradžia. Baigusi Akademiją tapau ir šio renginio organizatorių padėjėja, o vėliau ir Studentų viešojo valdymo klubo nare“.

Sužinokite daugiau apie Lyderystės akademiją (nuoroda).

Daugiau informacijos ir registracija (iki lapkričio 5 d.) el. paštu lyderystesakademija@mruni.eu ir telefonu 8 659 89 190.