Aktualu stojantiesiems: kokybiškas aukštasis išsilavinimas su galimybe mokėti už studijas dalimis - MRU
Naujienos

21 liepos, 2021
Aktualu stojantiesiems: kokybiškas aukštasis išsilavinimas su galimybe mokėti už studijas dalimis
Universitetas
Studijos

Šiemet Mykolo Romerio universitetas (MRU) siūlo ne tik tarptautines studijas arčiau namų, bet ir suteikia studijuojantiems galimybę pasinaudoti individualizuotu mokėjimo už studijas planu. Universiteto tikslas – kad siekiantys kokybiško aukštojo išsilavinimo, bet dėl pandemijos susidūrę su finansiniais sunkumais, galėtų studijuoti investuodami į save ir būsimą karjerą. Ši MRU studijų apmokėjimo tvarka leidžia individualiai suplanuoti ir dalimis sumokėti už studijas kiekvieną semestrą jau dirbantiems ir dar tik planuojantiems savo sėkmingos karjeros pradžią.

Individualaus mokėjimo už studijas galimybė – išskirtinė

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai padidinus norminę studijų kainą, universitetas įstojusiems šiais metais į mokamas bakalauro ir magistrantūros vietas siūlys pasinaudoti lanksčiu mokėjimo už studijas grafiku. Studijuojantys turės galimybę sumokėti už studijas ne visą sumą už semestrą iškart, bet dalimis – pagal individualiai sudarytą planą. Mokėjimus semestro metu bus galima skaidyti į dvi ar net tris dalis, priklausomai nuo studento galimybių. Ši mokėjimo už studijas galimybė tarp visų Lietuvos aukštųjų mokyklų – viena lanksčiausių.

Investuojantys į savo išsilavinimą MRU – geriau konkuruoja darbo rinkoje. Pagal naujausius Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų ir absolventų karjeros valdymo informacinės sistemos, „Sodros“ ir Studentų registro duomenis, MRU yra Nr. 1 tarp didžiausių universitetų socialinių mokslų srityje, pagal bakalauro studijų absolventų vidutinį darbo užmokestį praėjus metams po studijų. 

Svarbu, kad turintieji magistro laipsnį gauna 30% didesnį atlyginimą nei turintys tik bakalauro laipsnį, o studijos anglų kalba ir jungtinės studijų programos su užsienio universitetais didina MRU absolventų konkurencingumą ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėje darbo rinkoje.

Turintiems darbo patirtį – privalumas stojant

Motyvuoti ir universitete pasiruošę studijuoti kolegijų absolventai, turintys bent vienerių metų darbo patirtį, gali kandidatuoti į magistrantūrą be papildomųjų studijų. Stojantieji, atitinkantys reikalavimus ir gavę teigiamą motyvacijos pokalbio įvertinimą, dalyvauja konkurse į pasirinktas programas magistrantūros studijose bendra priėmimo į magistrantūrą tvarka. Stojančiųjų iš kolegijų dauguma šiuo metu renkasi socialinio darbo ir vaiko teisių apsaugos studijas. Taip pat populiarios programos: logistikos vadyba, elektroninio verslo vadyba ir tarptautinė prekyba.

Unikalios programos – dera teorija ir praktika

MRU šiemet siūlo 36 magistrantūros studijų programas lietuvių kalba ir 12 – anglų kalba. Daugiausia stojančiųjų šias metais sulaukė šios magistrantūros programos: „Lyderystė ir pokyčių vadyba“, „Baudžiamoji teisė ir kriminologija“, „Projektų vadyba“, „Darbo teisė“ ir „Socialinis darbas“. Taip pat susidomėjusių skaičius išaugo finansų, socialinio darbo, komunikacijos, verslo bei teisės krypčių programose, kurias siūlo Universiteto akademiniai padaliniai.

Šiais metais MRU pasiūlė daugiau magistrantūros programų anglų kalba, tokių kaip: „Kibernetinio saugumo vadyba“ ir „Tarptautinės politikos studijos“. Universitetas jau siūlo ir teisės LL.M programas „Mediacija LL.M.“, „Teisė ir technologijos LL.M.“, „Sveikatos teisė LL.M.“, kurias baigus suteikiamas teisės LL.M. magistro laipsnis. Šios studijos dar naujiena Lietuvos rinkoje, jos populiariausios tarp praktikų.

Magistrantūros studijos MRU yra lanksčios, lengvai suderinamos su darbu ir kokybiškos – atlikus studentų tyrimą, net 4 iš 5 universiteto magistrantų rekomenduoja šias studijas. Per karantiną pasiteisino ir „mišrus“ studijų modelis, tad pasirinkus ištęstinę studijų formą apie 50 proc. užsiėmimų planuojama vykdyti nuotoliniu būdu, o negalintiems fiziškai atvykti į paskaitas bus sudaromos galimybės prisijunti prie tiesioginių užsiėmimų transliacijų. MRU magistrantūros studijos orientuotos į dirbančius: nuolatinės studijos vykdomos darbo dienomis vakarais, ištęstinės – penktadieniais ir šeštadieniais.

Priėmimo aktuali informacija

Šiemet priėmimas į magistrantūrą pirmą kartą vykdomas per „LAMA BPO“ sistemą. Daugiau informacijos apie MRU siūlomas magistrantūros programas galima rasti čia. Teikti pageidavimus studijų programoms galima iki liepos 23 d. 15:00 val. prisijungus prie Studentų priėmimo informacinės sistemos

Aktuali informacija apie priėmimo prašymų pildymą, reikalingus dokumentus ir reikalavimus į magistrantūros studijas pateikiama čia.

Norintys studijuoti bakalauro studijose turi pildyti priėmimo prašymą per Studentų priėmimo informacinę sistemą iki rugpjūčio 5 d.

Aktuali informacija apie priėmimo prašymų pildymą, reikalingus dokumentus ir reikalavimus į bakalauro studijas pateikiama čia.

Norintys daugiau sužinoti apie priėmimą ir studijas Mykolo Romerio universitete gali skambinti tel.  +370 686 17431, parašyti el. paštu priemimas@mruni.eu bei susisiekti per universiteto „Facebook Messenger" programėlę ar užduoti klausimą uždaroje priėmimui į MRU dedikuotoje Facebook grupėje („MRU Priėmimas 2021“).