Žurnalas „Reitingai“ paskelbė reitingus: svarbūs, bet ne tobuli - MRU
Naujienos

11 gegužės, 2017
Žurnalas „Reitingai“ paskelbė reitingus: svarbūs, bet ne tobuli

Gegužės 10 dieną žurnalas „Reitingai“ paskelbė aukštųjų mokyklų reitingus. Pasak Mykolo Romerio universiteto Komunikacijos skyriaus vadovo Vaidoto Norkaus, reitingų rengėjams buvo pateikta visa jų prašoma informacija, o pačiam universitetui naudinga pagal atlikti ir tokį institucinį vertinimą.

Vis dėlto atidžiau paanalizavus sudarytojų reitingavimo metodologiją, skiriamus vertinimo svorius ir iš jų sumuojamus galutinis kriterijus susidaro įspūdis, kad specializuotam socialinių mokslų universitetui pilnavertiškai, objektyviai konkuruoti ir užimti aukštesnes pozicijas galutiniame universiteto reitinge, nėra didelių galimybių.

Tam tikros įžvalgos ir pastabos dėl konkrečių vertinimo kriterijų išsakytos ir šiame straipsnyje portale 15min.lt „Šių įžvalgų tikslas – ne pasiteisinti ar sumenkinti reitingų rengėjus, - sako V. Norkus. – Priešingai – palaikome ir vertiname jų atliekamą darbą, tačiau suprasdami tokių reitingų svarbą abiturientams ir jų tėvams, norime atkreipti dėmesį ir į jų metodikos spragas ir tobulinimą“.

Šiuose reitinguose aukščiausias pozicijas Mykolo Romerio universitetas pasiekė pagal itin svarbius kriterijus - tai konkuravimo tarptautinėje studijų erdvėje (4-oji vieta) ir alumnų kuriama pridėtinė vertė ir darbdavių vertinimai atlikus sociologinę apklausą (6-oji vieta).

Pasak MRU studijų ir mokslo prorektorės prof. dr. Ingos Žalėnienės, siekis sėkmingai konkuruoti tarptautinėje erdvėje – vienas iš strateginių universiteto tikslų, o alumnų kuriama pridėtinė vertė ir darbdavių vertinimai tik patvirtina, kad MRU absolventai ne tik turi aukštus įsidarbinamumo rodiklius, bet ir gerai vertinami darbo rinkoje.

Žurnale „Reitingai“ taip pat galima rasti abiturientams naudingos informacijos, kokios aukštosios mokyklos ir kurių sričių specialistus rengia kokybiškiausiai. Socialinių mokslų srityje Mykolo Romerio universitetas (MRU) turi net 15 tokių bakalauro ir vientisųjų studijų programų.