VSA studentai susitiko su Frontex“ atstovu, vyresniuoju ryšio karininku Estijai, Latvijai ir Lietuvai Vygintu Kaziukoniu - MRU
Naujienos

27 gegužės, 2021
VSA studentai susitiko su Frontex“ atstovu, vyresniuoju ryšio karininku Estijai, Latvijai ir Lietuvai Vygintu Kaziukoniu

2021 m. gegužės 27 d. MRU Viešojo saugumo akademijoje vyko susitikimas su „Frontex“ atstovu, vyresniuoju ryšio karininku Estijai, Latvijai ir Lietuvai Vygintu Kaziukoniu.

Studentai ir dėstytojai buvo supažindinti su karjeros galimybėmis „Standing Corps“ - ES sienos apsaugos tarnybos korpuse, kurį sudaro „Frontex“ bei ES šalių pareigūnai, kurių pagrindinės funkcijos bus Europos Sąjungos išorinės sienos apsaugą ir kontrolę bei pagalbą ES valstybėms narėms, užtikrinant pasienio ruožo apsaugą ir priežiūrą.

Tarnyba „Frontex“ išsiskiria savo tarptautiškumu, socialinėmis garantijomis, pareigūnams suteikiamais įgaliojimais bei darbo specifika; pareigūnai dislokuojami įvairiose vietovėse, vyksta nuolatinė rotacija, vykdomos skirtingos užduotys, todėl tarnyba yra įvairiapusė bei suteikianti plačias kompetencijas.

„Frontex“ atstovas papasakojo apie kandidatams keliamus reikalavimus, karjeros perspektyvas, mokymą, tarnybos ypatumus bei socialines garantijas.