Vilniuje vyks tarptautinė socialinių inovacijų mokslinė konferencija SOCIN‘22 - MRU
Naujienos

5 liepos, 2022
Vilniuje vyks tarptautinė socialinių inovacijų mokslinė konferencija SOCIN‘22
Bendruomenė
Mokslas
Įvykis
Universitetas

2022 metų spalio 20 d. Vilniuje vyks 11-oji tarptautinė socialinių inovacijų mokslinė konferencija SOCIN‘22. Mykolo Romerio universitetas (MRU) kviečia Lietuvos ir tarptautinę akademinę bendruomenę registruotis iki rugsėjo 15 d. bei siūlyti savo pranešimus. Kiekvienais metais šis renginys suburia socialines inovacijas tyrinėjančius mokslininkus ir tyrėjus iš įvairių šalių, kurie gali pasiūlyti naujas teorines idėjas bei jų praktinį pritaikymą.

Socialinės inovacijos yra plati sąvoka, jau kurį laiką nagrinėjama įvairių akademinių disciplinų požiūriu. Tvarios inovacijos apima idėjų, koncepcijų, praktikos ir produktų, kurie prisideda prie ekologinės aplinkos, socialinės sanglaudos ir ekonominio gyvybingumo diegimo.

SOCIN’22 yra daugiau nei konferencija, tai ideali platforma tarptautiniam strateginiam tinklų kūrimui bei puiki proga pristatyti savo naujoves ir projektus apie tvarią plėtrą.

Konferencijoje laukiama pranešimų tvaraus saugumo temomistaip pat „Viešojo valdymo ir verslo tvarumo ir pažangos perspektyvos",  „Tvari gerovė neaiškiais laikais: ar tai įmanoma?",  „Teisė ir darnus vystymasis", planuojamas ir doktorantų forumas.

Konferencijos dalyvių laukia plati programa bei daug aktualių pranešimų. Pagrindiniai konferencijos pranešėjai – žymūs mokslininkai, kurie pasidalins savo įžvalgomis ir patirtimi.

Dawn DeLay iš Arizonos valstijos universiteto (JAV) tyrimai nagrinėja socialinius santykius, ypatingą dėmesį skiriant tam, kaip vaikystėje ir paauglystėje individualios tapatybės panašumai ir skirtumai veikia santykių procesus ir rezultatus. Mokslininkė moko, kaip naudoti tinkamas metodikas ir statistikos metodus, ypač domisi ir išmano išilginių socialinių tinklų metodų ir analizės naudojimą bei taikymą.

Dr. Roger Petry iš Reginos universiteto (Kanada) Liuterio koledžo filosofijos profesorius, dėstantis etikos, tvaraus vystymosi ir religijos filosofijos srityse. Jo tyrimai tiria strateginius perėjimo prie tvarių sistemų aspektus, įskaitant istorinius gamybos pokyčius, technologijas ir universitetų vaidmenį.

Eddi Omrcen buvo Geteborgo (Švedija) universiteto aplinkosaugos vadovas, atsakingas už universiteto aplinkosaugos padalinį ir aplinkosaugos vadybos sistemą. Nuo 2016 m. jis eina tvarumo stratego pareigas Geteborgo universitete ir Geteborgo darnaus vystymosi centre, kur vadovauja aplinkos valdymo komandai ir daugiausia dirba su švietimu, tyrimais ir bendradarbiavimu darnaus vystymosi labui.

Renginys vyks hibridiniu būdu, anglų kalba. Konferencija nemokama. Sužinoti daugiau galite čia.

Registracija vyksta iki rugsėjo 15 dienos, jos nuoroda pateikiama čia.

Pirmoji tarptautinė socialinių inovacijų mokslinė konferencija SOCIN’22 – Europos tarpdisciplininė socialinių inovacijų tyrimų konferencija įvyko 2011 m. ir sulaukė didelio dėmesio iš visos Europos. Renginį organizuoja Mykolo Romerio universitetas.