Vilniaus rotušėje MRU alumnai paminėjo artėjančią Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną - MRU
Naujienos

8 kovo, 2024
Vilniaus rotušėje MRU alumnai paminėjo artėjančią Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną
Universitetas

Kovo 7 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) bendruomenė - buvusieji ir esami dėstytojai, administracijos darbuotojai - kartu su universiteto alumnais Vilniaus miesto rotušėje paminėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – Kovo 11-ąją.

MRU alumnų renginys neatsitiktinai organizuotas  Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse: ši susitikimo proga yra simbolinė, nes universitetas buvo įsteigtas tais pačiais metais, kai Lietuva atkūrė savo nepriklausomybę.

Kreipdamasi į universiteto alumnus, buvusius kolegas ir esamus dėstytojus, rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė pasidžiaugė matydama gausiai susirinkusią „riomeriečių“ auditoriją.

„Kartu su laisva Lietuva gimęs mūsų universitetas didžiuojasi Jumis. Šiandien, kaip niekada svarbi mūsų visų bendrystė“, - sakė MRU rektorė pažymėdama, kad suburdamas darnią bendruomenę, jaunas ir veržlus universitetas, besilygiuojantis su geriausiomis Europos ir pasaulio aukštosiomis mokyklomis, ir toliau kuria Lietuvą.

„MRU bendruomenė, kurią ugdė Lietuvos valstybės kūrėjai, Lietuvos nepriklausomybės akto signatarai, Laisvės gynėjai, Konstitucijos kūrėjai, šiandien garbingai tęsia MRU misiją – tarnauti žmogui, visuomenei, valstybei, pasitelkdama naujausias žinias ir modernias technologijas, orientuodamasi į pasaulines aukštojo mokslo tendencijas“, - sakė MRU Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

Mykolo Romerio universiteto alumnus taip pat sveikino Vilniaus vicemeras, buvęs universiteto absolventas, Audrius Grigonis, kuris maloniai perdavė miesto mero, MRU alumno Valdo Benkunsko sveikinimus universiteto bendruomenei.

Iškilmingo renginio metu apie Kovo 11-osios akto priėmimo užkulisius atsiminimais dalijosi MRU garbės profesorius, teisininkas, teisėtyrininkas, konstitucionalistas, vienas iš Kovo 11-osios akto rengėjų Vytautas Sinkevičius. Profesorius įdomiai ir su humoru  pateikė intriguojančius faktus apie tuomet nepaprastą Aukščiausios Tarybos, pirmą kartą per 50 sovietinės okupacijos metų išrinktos 1990 m. vasario 24 d. vykusiuose daugiapartiniuose rinkimuose, ryžtą atkurti Lietuvos nepriklausomybę.

Muzikinę šventinę programą iškilmių dalyviams atliko visai neseniai Mykolo Romerio Universitete įkurtas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) kamerinis orkestras, kuriame groja Lietuvos, Ukrainos, Lenkijos ir Baltarusijos muzikantai, susibūrę po Rusijos invazijos į Ukrainą. Orkestro vadovė, jau dvylika metų Lietuvoje gyvenanti pianistė ir muzikos pedagogė Maria Mirovska, dirigentas - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas Rimvydas Savickas. Orkestro pavadinimo idėja priklauso Daumantui Todesui.

Po koncerto šventiniame šurmulyje MRU alumnai kartu su universiteto bendruomene dalijosi prisiminimais iš studijų laikų, sveikino seniai nematytus bendrakursius ir dėstytojus, linksmai aptarinėjo MRU nuotraukų ekspozicijoje užfiksuotas universiteto 34-ių metų akimirkas, ieškodami ir rasdami save ir savo kurso draugus.

 

Fotografas Lukas Kodis.