Vilniaus knygų mugėje MRU pristatys išskirtinius leidinius - MRU
Naujienos

14 vasario, 2024
Vilniaus knygų mugėje MRU pristatys išskirtinius leidinius
Įvykis
Universitetas

2024 m. vasario 22-25 dienomis Mykolo Romerio universiteto (MRU) bendruomenė dalyvaus Vilniaus knygų mugėje „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“ , kurioje bus pristatytos MRU išleistos knygos, atspindinčios universiteto siekį kurti žinias ir socialines inovacijas bei įtraukti į socialinio mokslo kūrimo procesą kuo daugiau žmonių.

 Vilniaus knygų mugėje MRU stende bus pristatyti 3 leidiniai: prof. dr. Agotos Giedrės Raišienės kartu su studentais sukurtas leidinio prototipas „Svajoju apie vadovavimą ir savo verslą. Įkvėpimo knyga pritaikyta žmonėms su klausos negalia“; Egidijaus Jarašiūno, Valdemaro Katkaus, prof. Vytauto Landsbergio, prof. Vytauto Sinkevičiaus, Česlovo Vytauto Stankevičiaus, Arūno Streikaus, Dainiaus Žalimo monografija „Kovo 11-oji. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas“ ir prof. Vytauto Landsbergio knyga „Konstitucijų dalykai: Lietuvos naujausios istorijos papildai. Pasakojimas dokumentais apie 1988–1992 metų laikotarpį Lietuvoje“.

 „Knygą „Svajoju apie vadovavimą ir savo verslą. Įkvėpimo knyga pritaikyta žmonėms su klausos negalia“ kūrėme kartu su MRU Elektroninio verslo vadybos studijų programos magistrantais, kuriems dėsčiau Inovacijų vadybos ir komunikacijos dalyką. Sužavėti pasiūlymo praktiškai išmėginti, ką reiškia kurti ir visuomenei pristatyti inovatyvų produktą, kolegos pasiryžo prisidėti prie idėjos įgyvendinimo, “ - sako knygos idėjos autorė prof. dr. Agota Giedrė Raišienė, MRU Socialinės įtraukties ir lyderystės tyrimų laboratorijos vadovė.

 Monografijos „Kovo 11-oji. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas“ sudarytojo prof. dr. Vytauto Sinkevičiaus teigimu, Vilniaus knygų mugėje pristatoma monografija yra išsamiausias šiuo momentu esantis šaltinis, kuris atvaizduoja 1990 metų kovo mėnesio įvykius. Dabar monografija yra papildyta priedais, kurie leidžia dar labiau įsigilinti į Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo svarstymų kontekstą ir sprendimų priėmimų logiką.

 Prof. Vytauto Landsbergio knyga „Konstitucijų dalykai: Lietuvos naujausios istorijos papildai. Pasakojimas dokumentais apie 1988–1992 metų laikotarpį Lietuvoje“ atskleidžia mūsų gyvenimo taisyklių, pagal kurias gyvename, kūrimo svarbą. Knygos autorius pabrėžia, kad gyvenimo taisyklės buvo sudaromos dar mūsų protėvių, tačiau yra nuolat tobulintinos pagal naują patirtį.

 24-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“ vyks 2024 metų vasario 22-25 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Vilniaus knygų mugė – didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse ir vienas ryškiausių kultūros įvykių Lietuvoje, suburiančiu lankytojus iš visos Lietuvos.