MRU kartu su partneriais gimnazistams įsteigė Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademiją - MRU
Naujienos

12 vasario, 2024
MRU kartu su partneriais gimnazistams įsteigė Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademiją

Šiandien, vasario 12 d., pasirašyta trišalė Mykolo Romerio universiteto (MRU), Vilkaviškio rajono savivaldybės ir Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos sutartis, kuria įsteigiama Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademija (VEVA).

MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė padėkojo savivaldybės vicemerei Daiva Riklienei, kurios iniciatyvos ir pastangų dėka ši akademija ir buvo įkurta.

Sutartį parašais patvirtino MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, Savivaldybės meras Algirdas Neiberka bei Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos direktorius Arūnas Serneckas.

Oficialiame sutarties pasirašyme taip pat dalyvavo savivaldybės vicemeras Joris Juškauskas, administracijos direktorius Vitas Gavėnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Žydrė Žilinskienė, rajono švietimo įstaigų vadovai bei partneriai. Kartu su rektore atvyko MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekanas prof. dr. Darius Štitilis, VEVA veiklų koordinatorius ir MRU dėstytojas prof. dr. Gintaras Černius.

Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademijoje MRU profesoriai ir dėstytojai gimnazistams skaitys paskaitas, kurių metu dalinsis ekonomikos, verslo, finansų ir kitų sričių sukaupta patirtimi, teiks konsultacijas ekonomikos mokytojams, taip pat koordinuos stovyklų veiklas bei kt. užsiėmimus.  Šioje akademijoje moksleiviams bus suteikta unikali galimybė pagilinti ar gauti papildomų aukšto lygio ekonomikos ir verslo žinių.

Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademija jau kitą šeštadienį pakvies gimnazistus dalyvauti pirmoje nuotolinėje paskaitoje.

Ši akademija jau yra trečioji akademija, kurią įkuria MRU bendradarbiaujant su kitomis institucijomis. Ekonomikos ir verslo akademijos jau yra įkurtos Panevėžyje ir Alytuje.