Viešųjų pirkimų srities specialistų trūkumui spręsti – nauja studijų programa ir specialios stipendijos - MRU
Naujienos

9 rugsėjo, 2021
Viešųjų pirkimų srities specialistų trūkumui spręsti – nauja studijų programa ir specialios stipendijos
Teisės mokykla

Viešieji pirkimai Lietuvoje aktuali tema ne tik viešajam, bet ir privačiajam sektoriui. Deja, tačiau gerų specialistų, išmanančių šią sritį ne tiek ir daug, o aukštosios mokyklos tokių specialistų nerengia. Siekiant atliepti tokių specialistų poreikį, Mykolo Romerio universitetas (MRU) pirmasis šalyje sukūrė magistro studijų programą „Viešųjų pirkimų teisės LL.M.“, o VšĮ „Centrinė perkančioji organizacija“ (CPO LT) šioms studijoms įsteigė ir specialias stipendijas.

Reaguojant į  viešųjų pirkimų sistemos poreikius – sukurta nauja studijų programa

Šiemet startuosianti MRU magistrantūros studijų programa „Viešųjų pirkimų teisė LL.M.“ yra vienintelė specializuota viešųjų pirkimų teisės magistro studijų programa Lietuvoje. Siekiant mažinti viešųjų pirkimų specialistų trūkumą, tikimasi į programą pritraukti kuo daugiau studentų, kurie ateityje dirbs viešųjų pirkimų srityje ir prisidės prie šios sistemos tobulinimo.

„Ši magistrantūros studijų programa yra naujos kartos studijų pasiūla universitete, skirta praktikams, kurie siekia dar labiau specializuotis viešųjų pirkimų srityje. Tai pirmoji viešųjų pirkimų specializacija Lietuvoje. Programa yra įvairialypė, nes apima teisines, ekonomines ir kitas kompetencijas, kurios būtinos šioje srityje.

Partnerystė su viešųjų pirkimų sistemos organizacijomis kuriant ir įgyvendinant šią programą, neabejotinai, prisidės prie programos naudingumo ir vertės jos dalyviams“, – mintimis dalijasi MRU Teisės mokyklos dekanė prof. Lyra Jakulevičienė.

Studijos šioje programoje leis programos absolventams tapti aukštos kvalifikacijos specialistais, turinčiais viešųjų pirkimų teisės žinių ir gebančiais jas sėkmingai taikyti praktikoje sprendžiant įvairius klausimus viešųjų pirkimų srityje, organizuojant strateginius pirkimus, vedant rinkos dalyvių konsultacijas, derybas, turinčiais projektų valdymo, komandinio darbo ir kitų įgūdžių.

Stipendijos viešųjų pirkimų specializacijos studentų skatinimui

Pastebint viešųjų pirkimų teisės specialistų trūkumą bei siekiant pritraukti jaunuosius talentus rinktis šią kryptį, CPO LT įsteigė stipendijas, skirtas didinti studentų motyvaciją bei sumažinti jų patiriamą finansinę naštą. 

Į šią stipendiją gali pretenduoti visi įstoję į MRU studijų programą „Viešųjų pirkimų teisė LL.M.“. Pretendentai vertinami atsižvelgiant į kelis kriterijus: konkursinį balą, kuris skaičiuojamas pagal stojimo metais galiojančią studentų priėmimo tvarką, ir motyvacinį pokalbį.

„Matydami šios studijų programos perspektyvumą, džiaugiamės, jog VšĮ „Centrinė perkančioji organizacija“ įsteigė stipendijas kviečiančias ir skatinančias studentus rinktis šias studijas ir specializuotis būtent šioje srityje. Negana to stipendijos yra tikrai labai dosnios bei galinčios gerokai palengvinti studijuojančiųjų kelią“, – teigė prof. L. Jakulevičienė.

Norintieji savo žinias gilinti MRU „Viešųjų pirkimų teisės LL.M.“ magistro studijų programoje, prašymus priėmimui gali teikti iki rugsėjo 10 d. 12:00 val., o norintieji pretenduoti į šių studijų stipendiją iki š. m. rugsėjo 15 d. turi pateikti motyvuotus prašymus el. paštu priėmimas@mruni.eu.