Viešojo saugumo akademijos studentams - išskirtinis socialinių partnerių dėmesys - MRU
Naujienos

14 balandžio, 2022
Viešojo saugumo akademijos studentams – išskirtinis socialinių partnerių dėmesys
Universitetas
Bendruomenė
Viešojo saugumo akademija
Įvykis

2022 m. balandžio 13 d. Viešojo saugumo akademijos (VSA) studentai lankėsi Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK). Vizito metu policijos pareigūnai pristatė policijos pajėgų valdymo, sulaikymo, areštinės, mobiliųjų padalinių veiklos ypatumus.

Susitikime Vilniaus AVPK viršininko pavaduotojas Mindaugas Puskunigis pažymėjo, kad Vilniaus AVPK laukia studentų baigusių studijas, siūlo geras darbo sąlygas ir karjeros galimybes. Taip pat jis pabrėžė, kad dar studijų metu studentams galima tapti policijos rėmėjais, atlikti praktiką, o VSA dėstytojams suteikiama galimybė naudotis AVPK patalpomis, kuriose galima organizuoti paskaitas ir praktinius užsiėmimus.

Teisės ir policijos bakalauro studijų programos vadovė prof. dr. Žaneta Navickienė teigė, kad mokslo ir praktikos sinergija labai svarbi formuojant praktinius studentų gebėjimus būsimame policijos pareigūno darbe, o VSA ir socialinių partnerių bendrystė – abiejų pusių geranoriškas ir atsakingas tikslas paruošti būsimą pareigūną darbui. Renginyje taip pat dalyvavusi VSA Statutinio rengimo instituto doc. dr. Janina Juškevičiūtė pažymėjo, kad ir dėstytojams ateityje svarbu neatitrūkti nuo praktikos, dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose ir susipažinti su policijos pareigūnų veiklos naujovėmis.