Viešojo saugumo akademijoje rugsėjis ir spalis pasižymėjo aktyviomis „Erasmus+"veiklomis - MRU
Naujienos

15 spalio, 2021
Viešojo saugumo akademijoje rugsėjis ir spalis pasižymėjo aktyviomis „Erasmus+”veiklomis
Bendruomenė

MRU Viešojo saugumo akademijos dėstytojai prof. dr. Rūta Adamonienė, prof. dr. Aurelija Pūraitė, prof. dr. Birutė Pranevičienė bei Danguolė Seniutienė vyko skaityti paskaitų į Rezeknės technologijų akademiją, Latvijoje. Buvo aptartos ir bendradarbiavimo galimybės projektinėse veiklose. Rezeknės technologijų akademijos kolegos yra ilgamečiai VSA partneriai įgyvendinant tiek studijų, tiek mokslo projektus.

Taip pat mokslininkų grupė, kurią sudarė prof. habil. dr. Žaneta Simanavičienė, prof. dr. Vytautas Šlapkauskas ir prof. dr. Violeta Vasiliauskienė lankėsi Liepojos nacionaliniame universitete ir skaitė paskaitas studentams, bendravo su universiteto mokslininkais. Mokslininkai buvo pakviesti susipažinti su Žiedinės ekonomikos centru, kuriam vadovauja Lilita Abele. Ypač įdomu buvo stebėti studentų darbą, kai buvo perdirbamas panaudotas popierius ir iš jo gaminami įvairūs gaminiai. Vizito metu buvo aptartos tolesnio bendradarbiavimo galimybės.

Viešojo saugumo akademijoje lankėsi ir gausus dėstytojų būrys iš Latvijos Rezeknės technologijų akademijos bei Latvijos pasienio koledžo. Buvo skaitomos paskaitos, vedami užsiėmimai, taip pat kolegos dalinosi gerąja praktika ir patirtimi.