Universitete viešėjo Europos universitetų sporto centrus vienijančios organizacijos ENAS komiteto atstovai - MRU
Naujienos

9 vasario, 2024
Universitete viešėjo Europos universitetų sporto centrus vienijančios organizacijos ENAS komiteto atstovai
Bendruomenė
Vizitai

2024 m. vasario 8 dieną Mykolo Romerio universitete (MRU) viešėjo Europos universitetų sporto centrus vienijančios organizacijos (European Network of Academic Sports Services - ENAS) komiteto atstovai. Apsilankymo metu svečiai susipažino su MRU sporto infrastruktūra, aptarė būsimo ENAS forumo, vyksiančio Belfaste (Šiaurės Airija) detales ir svarstė galimybes kartu  su MRU Bendruomenės gerovės centru įgyvendinti bendrus projektus.

Susitikime su ENAS komiteto atstovais rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė pasidžiaugė tobulėjančia MRU sporto infrastruktūra ir universiteto Bendruomenės gerovės centro veikla.

„Tai parodo mūsų universiteto bendruomenės norą rūpintis savo gerove ir poreikį toliau investuoti į tvarų vystymąsi. Mielai įsitrauksime į tarptautines universitetų sporto veiklas, nes norime kurti stiprią, motyvuotą ir sveiką bendruomenę, “ – sakė universiteto vadovė.

Kreipdamasis į MRU bendruomenę, ENAS prezidentas Mel Parker pažymėjo, kad organizacija remia ir skatina darbuotojų mainus naudojantis galimais finansavimo šaltiniais, tokiais, kaip programa ,,Erasmus +“ bei padeda įgyvendinti bendrus projektus. Svečias pasakojo, kad ENAS priklauso daugiau kaip 120 institucijų iš 21 Europos šalies. Tai, pasak M. Parker, sudarė sąlygas užsitikrinti, kad Europos Komisija pripažintų ENAS, kaip sektoriui atstovaujančią instituciją.

“Esame nuolat kviečiami dalyvauti Europos Bendrijos renginiuose ir prisidėti prie politikos formavimo, dalyvaujant darbo grupėse, kuriose Europos bendruomenei rengiamos politikos kryptys ir gerosios praktikos rekomendacijos. Kasmet lapkričio mėnesį ENAS organizuoja metinį forumą ir kitas įvairias kvalifikacijos kėlimo priemones sporto ir sveikatingumo srities profesionalams”, - sakė ENAS vadovas M. Parker.

ENAS komiteto nariai apsilankymo metu taip pat praktiškai išbandė ir sužaidė pickleball žaidimą bei pertraukų metu ilsėjosi relaksacijos kambaryje. Svečiai susipažino su MRU Bendruomenės gerovės centru, kuris yra ypatingas tuo, kad apjungia fizinio aktyvumo ir psichikos sveikatos sritis.  

2023 m. Mykolo Romerio universitetas tapo organizacijos, kuri vienija daugiau kaip 120 universitetų sporto centrų, ENAS nariu.