Universitete patvirtinti Senato garbės ženklų teikimo nuostatai - MRU
Naujienos

2 kovo, 2023
Universitete patvirtinti Senato garbės ženklų teikimo nuostatai
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Mokslas

Mykolo Romerio universiteto Senatas šių metų vasario 23 d. patvirtino Mykolo Romerio universiteto Senato garbės ženklų (toliau – Senato garbės ženklų) teikimo nuostatus. Senato garbės ženklai bus teikiami atspindint aktualiąsias visuomeninio gyvenimo sritis (teisę, viešajį saugumą, žmogaus ir visuomenės gerovę, viešąjį valdymą ir verslą, ir kt) ir įvertinant išskirtinius pasiekimus jose.

Senato garbės ženklų teikimo tikslas – pagerbti asmenis, kurių akademinė, pilietinė ar (ir) kitokia veikla yra verta išskirtinio MRU akademinės bendruomenės ir visos visuomenės dėmesio.

Senato garbės ženklais bus pagerbiami Senato sudarytos komisijos atrinkti asmenys, kurie vienoje iš aktualiųjų visuomeninio gyvenimo sričių vykdydami akademinę veiklą, atlikdami valstybės tarnybos ar kitas funkcijas, konkrečiais kalendoriniais metais prisidėjo prie išskirtinio mokslinio tyrimo atlikimo, sprendimo (procesinio, administracinio ar kt.) priėmimo ar pilietinių iniciatyvų vykdymo.

Kandidatus Mykolo Romerio universiteto Senato garbės ženklams gauti galės siūlyti akademiniai padaliniai bei rektoratas.

Plačiau su Senato garbės ženklų teikimo nuostatais galima susipažinti čia.