Universitete lankėsi Vokietijos kriminalinės policijos vadovai ir Europos saugumo tyrimų konsorciumo koordinatoriai - MRU
Naujienos

26 vasario, 2019
Universitete lankėsi Vokietijos kriminalinės policijos vadovai ir Europos saugumo tyrimų konsorciumo koordinatoriai
Viešojo saugumo akademija

Mykolo Romerio universitetas kartu su tarptautiniais partneriais inicijavo kompetencijos centrų, dirbančių kibernetinio saugumo ir kibernetinių nusikaltimų srityse, SENTER tinklo sukūrimą. Šiuo metu tinklas jungia 15 partnerių, kurie kuria inovacijas (naujas metodikas, įrankius, technologinius sprendimus, platformas, mokymo programas) kibernetinio saugumo bei kibernetinės kriminalistikos srityse. SENTER tinklas taip pat dalyvauja kitų organizacijų veiklose bei palaiko glaudžius ryšius su tarptautiniais teisėsaugos tinklais.
Per kelis pastaruosius metus SENTER tinklo nariai išvystė efektyvų partnerystės modelį, kurį Europos Komisija įvertino kaip efektyviai veikiančią ekosistemą, būtiną kuriant naujus technologinius sprendimus, skirtus teisėsaugos ir gynybos institucijų pajėgumų bei gebėjimų stiprinimui. Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimo su mokslo institucijomis modelis yra plačiai žinomas Europos teisėsaugos ir saugos ekspertų aplinkoje, ypač SKD pasiekimai kovoje su hibridinėmis grėsmėmis.
2019 m. vasario 25-26 d. Vokietijos Federalinės švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva Lietuvoje ir Mykolo Romerio universitete lankėsi Vokietijos kriminalinės policijos vadovai ir Europos saugumo tyrimų konsorciumo koordinatoriai, atsakingi už inovacijų plėtrą saugumo srityje.
Vizito tikslas – susipažinti su SENTER tinklo veiklomis, partneriais, įgyvendintais projektais ir aptarti bendradarbiavimo sritis. Vokietijos delegacijos nariai susipažino su universitetu, domėjosi Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimo su mokslo institucijomis sėkmės istorijomis.