Universitete lankėsi Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Pascal Sliwanski - MRU
Naujienos

8 vasario, 2023
Universitete lankėsi Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Pascal Sliwanski
Rektorė
Įvykis
Studijos
Mokslas

Vasario 7 d., Mykolo Romerio universitete (MRU) lankėsi Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius  Pascal Sliwanski. Svečias susitiko su rektore prof. dr. Inga Žalėniene aptarti vykstantį bendradarbiavimą su Prancūzijos universitetais bei tolesnes veiklos perspektyvas, siekiant daugiau studentų sudominti prancūzų kalba, kultūra ir studijų mainais Prancūzijoje.

MRU bendradarbiauja su 26 Prancūzijos universitetais. 2022-2023 m. m. studijų mainuose dalyvauja 18 atvykusių iš Prancūzijos bei 17 išvykusių į Prancūzijos universitetus studentų. 24 Prancūzijos piliečiai studijuoja MRU magistrantūros ar doktorantūros programose.

Šiuo metu vykdomos dvi jungtinės magistrantūros programos su Prancūzijos universitetais – „Europos ir tarptautinė verslo teisė“ su Savojos Mont Blanc universitetu bei „Erasmus Mundus“ jungtinė magistrantūros programa „Laisvalaikio ir sporto valdymas ir administravimas“ (angl. Governance & Administration of Leisure and Sports International Master - GOALS) su Lilio universitetu. Taip pat universitete yra vykdoma ir dviejų diplomų magistrantūros programa „Europos Sąjungos teisė ir valdymas“ su Prancūzijos Bordo universitetu.