Universitete vyksta struktūriniai pokyčiai - MRU
Naujienos

2 vasario, 2023
Universitete vyksta struktūriniai pokyčiai
Mokslas
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė

Mykolo Romerio universiteto (MRU) vicerektoriaus doc. dr. Sauliaus Spurgos ir MRU vicerektorės akademiniams reikalams prof. dr. Reginos Valutytės iniciatyva bus steigiamas Personalo valdymo centro Darnios plėtros skyrius bei Socialinių inovacijų laboratorijų tinklo Socialinės įtraukties ir lyderystės tyrimų laboratorija. Šiems siūlymams sausio 27 dieną, posėdžio metu, pritarė ir sprendimą priėmė MRU taryba.

Personalo valdymo centre bus steigiamas Darnios plėtros skyrius, kuris koordinuos MRU Darnios veiklos strategijos bei Lygių galimybių ir įvairovės politikos įgyvendinimą, užtikrins procesus, būtinus sėkmingai universiteto darnios veiklos plėtrai, rengs ir įgyvendins darnios plėtros projektus bei iniciatyvas mokslinių tyrimų, studijų, infrastruktūros, bendruomenės įtraukties, ir poveikio visuomenei srityse.

Skyriui taip pat keliami šie uždaviniai: koordinuoti MRU dalyvavimą su darnios plėtros principų įgyvendinimu susijusiose reitingavimo sistemose UI GreenMetric World University Rankings ir The Times Higher Education Impact Rankings, ieškoti palankiausių darnios universiteto plėtros projektų finansavimo galimybių, inicijuoti, rengti ir teikti paraiškas dalyvauti paskelbtuose finansavimo konkursuose, teikti siūlymus ir derinti universiteto bendruomenei priimtiniausius darnios plėtros sprendimus, dalyvauti tarptautinėse ir nacionalinėse darnios plėtros iniciatyvose, kompetencijų centruose.

Tuo tarpu Socialinių inovacijų laboratorijų tinkle bus steigiama Socialinės įtraukties ir lyderystės tyrimų laboratorija, kurios vizija – remiantis moksliniais tyrimais, ekspertinėmis žiniomis ir švietimo veikla reikšmingai pagerinti socialiai jautrių grupių narių galimybes studijuoti aukštosiose mokyklose, įgyti, stiprinti ir tobulinti asmenines bei profesines kompetencijas, įgalinančias pasirinkti profesinę bei saviraiškos sritį pagal pašaukimą, pilnavertiškai įsilieti į darbo rinką, savarankiškai kurti ir plėtoti verslą.

Laboratorijos misija – stiprinti socialiai jautrių grupių švietimo ir lyderystės ugdymo prielaidas, siekiant plėsti jų įtraukties į studijas, darbo rinką ir verslumo galimybes.

Laboratorijos tikslas – tarpdisciplininių mokslinių tyrimų, tarpinstitucinio bendradarbiavimo ir švietimo priemonėmis gerinti visuomenės, atskirų jos segmentų, akademinės bendruomenės ir kitų suinteresuotųjų subjektų supratimą apie socialiai jautrių grupių įtraukties prielaidas ir sąlygas bei skatinti teigiamus vyraujančių nuostatų, įtraukties modelių, struktūrinius ir kitus pokyčius.

Laboratorijai keliami uždaviniai – vykdyti tarpdisciplininius mokslinius tyrimus, skirtus socialiai jautrių grupių socialinės įtraukties problematikos pažinimui pagilinti; plėtoti bendradarbiavimą su panašioje arba susijusioje mokslinių tyrimų srityje dirbančiais užsienio ir Lietuvos partneriais; inicijuoti ir įgyvendinti mokslinius, patirties mainų, ugdymo ir kt. bendrus projektus; telkti esamus ir potencialius srities mokslininkus bei tyrėjus; mokymo, švietimo ir bendradarbiavimo priemonėmis stiprinti socialiai jautrių grupių narių savikliovą, formuoti ir ugdyti jų asmeninės lyderystės, vadovavimo ir verslumo kompetencijas; formuoti ir viešinti moksliniais argumentais grįstas įžvalgas, skatinančias teigiamą visuomenės požiūrį į socialiai jautrių grupių įtrauktį; rengti specifiniams socialiai jautrių gupių studentų ir kitų narių poreikiams pritaikytas metodines, mokomąsias ir kitas studijų bei šviečiamojo pobūdžio priemones lyderystės, verslumo, asmeninio, profesinio augimo ir kitomis temomis.