„Teisės rūsiuose“ kalbėta ir apie muitinės ateitį - MRU
Naujienos

17 balandžio, 2019
„Teisės rūsiuose“ kalbėta ir apie muitinės ateitį
Teisės mokykla

Balandžio 18 dieną Mykolo Romerio Teisės mokyklos studentai dalyvavo balandžio mėnesio ,,Teisės rūsių“ susitikime. Šįkart studentai turėjo galimybę popietę praleisti bendraudami su Muitinės kriminalinės tarnybos direktoriaus pavaduotoju Vitalijumi Sarapinu.
MRU Teatro studijoje vykusio neformalaus susitikimo metu svečias pasidalino įžvalgomis apie tai, kokią muitinę įsivaizduoja po 20 metų. Be to, kalbėta ir aktualiomis bei visuomenės dėmesio sulaukiančiomis temomis. Pasak renginių ciklo ,,Teisės rūsiai" organizatoriaus dr. Juozo Valčiuko, svečio aptarti klausimai ir pasiūlytos idėjos galėjo įkvėpti studentus pasiūlyti puikių bakalauro darbų temų. ,,Svečias pasakojo, kaip dirbtinis intelektas, kuris greitu metu atliks rutininius pareigūnų darbus, naujos muitinės veiklos kryptys, pareigūnų kompetencijos, kanapių aliejaus ir kitų nelegalių prekių kontrabanda“, - sakė J. Valčiukas.
Lektorius pasidžiaugė, kad jau šešerius metus vykstantis tiesioginis bendradarbiavimas su Muitinės vadovais duoda puikių rezultatų. ,,Su specialiosiomis tarnybomis, įvairiomis institucijomis, privataus sektoriaus atstovais bendradarbiauju nuolat asmeniškai, kasmet rekomenduodamas perspektyvius studentus į praktikos ir darbo vietas, bet taip jau susiklostė, kad į muitinės sistemą esu parekomendavęs daugiausiai studentų“, – kalbėjo J. Valčiukas. – Vėliau, jau teisininko karjeros laiptais kylantys buvę studentai – mūsų alumnai – sugrįžta pasidalinti žiniomis, naujomis idėjomis, o tai ir yra tai, ką mes vadiname Universiteto šeima, kurios neatsiejama dalimi yra ir bus Universiteto alumnai“.
Daugiau informacijos apie ,,Teisės rūsių" renginius galima rasti Teisės rūsių „Facebook“ puslapyje.