Tarptautinėje konferencijoje bus aptarti pandemijos iššūkiai teisėsaugos institucijoms - MRU
Naujienos

9 balandžio, 2021
Tarptautinėje konferencijoje bus aptarti pandemijos iššūkiai teisėsaugos institucijoms
Konferencijos

Pasaulyje dėl koronoviruso kilusi pandemija turėjo dramatišką poveikį ne tik piliečių kasdienybei, bet ir policijos, kitų teisėsaugos institucijų ir pareigūnų darbui. Už įstatymų ir saugumo užtikrinimą atsakingi pareigūnai susidūrė su naujais iššūkiais siekiant užtikrinti karantino taisyklių laikymąsi ir stabdant pandemijos plitimą. Gegužės 5-7 dienomis Europos Sąjungos teisėsaugos mokymo agentūra (CEPOL) ir Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademija rengia tarptautinę nuotolinę mokslinę konferenciją „Pandemic Effects on Law Enforcement Training & Practice: Taking early stock from a research perspective“.

Konferencijoje įvairių šalių mokslininkai pasidalins mokslinių tyrimų rezultatais ir praktinėmis įžvalgomis apie teisėsaugos institucijų darbo perspektyvas ir iššūkius pandemijos metu.

MRU yra vienas iš trijų CEPOL tinklo partnerių Lietuvoje ir vienintelė aukštoji mokykla. Bendradarbiaudamas su CEPOL Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademija rengia įvairius kvalifikacijos kėlimo mokymus ES teisėsaugos pareigūnams.