Tarptautinę vaikų gynimo dieną MRU skambėjo Lietuvos vaikų balsai už laisvę, taiką ir savo svajones - MRU
Naujienos

1 birželio, 2023
Tarptautinę vaikų gynimo dieną MRU skambėjo Lietuvos vaikų balsai už laisvę, taiką ir savo svajones
Įvykis
Universitetas

Jau septintą kartą Mykolo Romerio universitete (MRU) birželio 1 d. surengtos „Lietuvos vaikų balso“ konferencijos tema „Jeigu turėčiau stebuklų lazdelę…“ kiekvienam vaikui atvėrė galimybę išsakyti tai, kas jam rūpi. Šiemet į universitetą susirinko per 300 vaikų iš visos Lietuvos. Renginio dalyviai nuoširdžiai dalinosi savo mintimis apie politiką,  laisvę, taiką, savo asmenines svajones ir siekius.

 „Lietuvos vaikų balso “ dalyvius pasveikino renginio globėja – Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo Žmogaus ir teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugų kontrolierė dr. Edita Žiobienė.

Konferencijoje taip pat buvo apdovanoti 2023 m. nacionalinio vaikų pranešimų ir piešinių konkurso laureatai. Šiemet konkurse dalyvavo net 234 vaikai iš ikimokyklinio ugdymo įstaigų, bendrojo ugdymo mokyklų, vaikų dienos centrų.

Gerą nuotaiką skleidė nuoširdžiais plojimais palydėta Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Sun Jazz“ ir Lietuvos projekto „Ritmuojame ir kuriame kartu“ meninė programa.

Konferenciją „Lietuvos vaikų balsas 2023“ surengė MRU Žmogaus ir visuomenės fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo institutas kartu su partneriais – Lietuvos Respublikos Seimo Žmogaus teisių komitetu, Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, visuomenine organizacija „Gelbėkit vaikus“, Artūro Noviko džiazo mokykla, didžiausia Lietuvos vadovėlių ir mokomosios literatūros leidykla UAB Šviesa. 

Daugiau informacijos apie iniciatyvą ir laureatus galite rasti čia