Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė aptarė švietimo ir mokslo aktualijas su MRU bendruomene - MRU
Naujienos

18 spalio, 2022
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė aptarė švietimo ir mokslo aktualijas su MRU bendruomene
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Įvykis

Spalio 17 dieną Mykolo Romerio universitete (MRU) apsilankė Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Susitikime su MRU bendruomene aptarti aktualūs švietimo klausimai, pristatyti planuojami pokyčiai bei pateikti atsakymai į bendruomenės klausimus.

Gausiai MRU studentų, dėstytojų ir administracijos darbuotojų auditorijai J. Šiugždinienė pristatė bendrojo ugdymo, aukštojo mokslo bei mokymosi visą gyvenimą užtikrinimo perspektyvas.

Ministrė supažindino su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atliktais darbais ir pokyčiais siekiant aukščiausios kokybės, tarptautiškų ir prieinamų studijų, pasaulinio lygio mokslo laimėjimų bei efektyvaus studijų ir mokslo sistemos administravimo.   

J. Šiugždinienė taip pat aptarė Lietuvos mokslo tarybos reformą, kolegijų tinklo stiprinimo planą, Edukologijos mokslo stiprinimo bei kitus aktualius švietimo ir mokslo politikos klausimus. 

Diskusijoje aktyviai dalyvavę MRU dėstytojai ir studentai džiaugėsi, kad gali tiesiai ir atvirai aptarti rūpimus klausimus su ministre. MRU bendruomenės nariai kėlė aktualius mokslo ir studijų finansavimo netolygumo, mokslo ir studijų proceso tobulinimo, studijų ir mokslo  vertinimo kriterijų, studentų praktikos apmokėjimo, padidėjusių išlaidų energetikai, paramos Ukrainos  studentams ir dėstytojams tęstinumo bei kitus aktualius klausimus.