Šventinis koncertas ,,Džiaugsmingų šventų Kalėdų” – studentų dovana Lietuvai - MRU
Naujienos

22 gruodžio, 2021
Šventinis koncertas ,,Džiaugsmingų šventų Kalėdų” – studentų dovana Lietuvai
Įvykis
Universitetas

Artėjančių žiemos švenčių proga – Mykolo Romerio universiteto (MRU) Dainavimo studijos studentai, vadovaujami ilgametės universiteto pedagogės, chormeisterės, koncertmeisterės Vitalijos Semeniukienės ir Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos  (VDU ŠA) choras „Ave Vita“, vadovaujamas dirigento, pedagogo Kastyčio Bariso – dovanoja šventinį koncertą Lietuvai. Atsižvelgiant į COVID-19 situaciją buvo nuspręsta koncertą surengti kitokiu nei įprasta būdu –  plačiajai visuomenei padovanotas koncerto įrašas LRT.LT portalo mediatekoje.

MRU Dainavimo studija ir VDU ŠA choras „Ave Vita“ bendradarbiauja jau ne pirmą kartą. Kolektyvai rengia bendrus pasirodymus visoje Lietuvoje, bendradarbiauja ruošdamiesi Dainų šventei ir kitiems renginiams. Chorų vadovai ir studentai džiaugiasi, kad gali su klausytojais pasidalinti paruošta nuostabia šventine programa ir, kiekvienas norintis, galės išgirsti įstabią pasaulyje pripažintų kompozitorių muziką –  neišeinant iš namų.

9 kruopščiai atrinktų kūrinių koncertas buvo įrašytas kartu su soliste Aušra Čepanone, fleitininke Ūla Petraityte, gitaristu Robertu Semeniuku. Šventinis projektas subūrė beveik 30 dainuojančiųjų kolektyvą.  Chorui dirigavo – Gintarė Barisaitė – Mitkuvienė, o fortepijonu akomponavo koncertmeisterė – Vitalija Semeniukienė.

Žiūrovus sužavės ypač įvairi programa, kurioje netrūksta geriausių klasikinės sakralinės muzikos kūrinių bei tradicinių ir visų mėgstamų kalėdinių giesmių.

Koncerto įrašą rasite čia.