Studentai mokysis iš savo srities profesionalų – MRU startuoja mentorystės programa - MRU
Naujienos

4 spalio, 2019
Studentai mokysis iš savo srities profesionalų – MRU startuoja mentorystės programa
Teisės mokykla

Mykolo Romerio universitete startuoja karjeros ir profesinio tobulėjimo mentorystės programa studentams. Mykolo Romerio teisės mokykloje studentų mentoriais jau pasirengę būti beveik 100 teisės profesionalų.
Mykolo Romerio teisės mokyklos dekanė profesorė dr. Lyra Jakulevičienė sako, kad teisės studijų sėkmė priklauso ne tik nuo patyrusių dėstytojų, studento motyvacijos bei galimybių jau studijų metais į teisininkų darbą pažvelgti iš vidaus. „Tikiu, kad MRU teisės mokykloje startuojanti mentorystės programa bus įkvėpimo šaltiniu jauniems žmonėms artimiau susipažinti su įvairių sričių teisės profesionalais, jų darbo specifika, užmegzti naujų profesinių pažinčių ir žingsnis po žingsnio siekti savo profesinės svajonės“, – sakė profesorė L. Jakulevičienė.
 
Pasak šios programos koordinatoriaus, Mykolo Romerio teisės mokyklos lektoriaus dr. Juozo Valčiuko, šios programos tikslas – sudaryti kuo palankesnes sąlygas integruotis studentams į profesinę teisininkų bendruomenę, didinti jų motyvaciją kryptingai siekti ir planuoti karjerą. „Vis dar gajus mitas, kad teisininkų darbo rinkoje per daug, tačiau situacija yra priešinga, – sako J. Valčiukas. – Teisė yra labai plati ir įvairiapusiška sritis, o šios srities profesionalų niekada nebus per daug, tad kuo anksčiau studentai susipažins su savo būsimo profesijos „virtuve“, tuo tvirčiau galės apsispręsti ir dėl savo ateities, karjeros perspektyvų.“
 
J. Valčiukas sako, kad individualus bendravimas su savo srities profesionalais nemažiau svarbus už teorines žinias: „Galimybė kartu su savo srities profesionalais patikrinti studijų procese įgytas žinias, mokytis jas pritaikyti, įgyti praktinių įgūdžių stiprina studento profesines kompetencijas, padedant mentoriui studentai galės nuosekliau ir kryptingiau siekti savo užsibrėžtų tikslų.“ Prie Teisės mentorių komandos jau prisijungė MRU alumnai: Lietuvos teismų teisėjai, Seimo nariai, savivaldos atstovai, politikai, teisėjų padėjėjai, prokurorai, advokatai, Muitinės sistemos atstovai. Planuojam, kad prie mentorystės programos prisijungs ir privačių teisės įstaigų atstovai.
 
Mykolo Romerio teisės mokykla rengia specialistus klasikinei teisinei profesijai bei specializuotoms teisės sritims. Vykdo klasikinės teisės ir dvi specializuotas bakalauro programas, beveik 15 magistro programų, iš kurių 7 – tarptautinės, vykdomos su užsienio universitetais. 2019 m. pirmoji Lietuvoje akreditavo teisės LL.M programas ir buvo įtraukta į geriausių pasaulio teisės mokyklų 300-ką. Teisės mokykloje veikia pirmasis Lietuvoje Teisinių technologijų (Legaltech) centras, Baltijos-Ukrainos studijų, tyrimų ir inovacijų centras. Kasmet MRU teisės mokykla pritraukia apie 300 teisės studentų iš Lietuvos ir apie 100 užsienio, daugiausia Ukrainos, studentų.