Stiprinamas Kalėjimų departamento ir Mykolo Romerio universiteto bendradarbiavimas - MRU
Naujienos

9 sausio, 2020
Stiprinamas Kalėjimų departamento ir Mykolo Romerio universiteto bendradarbiavimas
Teisės mokykla

Sausio 8 dieną Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas ir Mokymo centro direktorė Karolina Vozbutaitė susitiko su Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos dekane prof. dr. Lyra Jakulevičiene, prodekane docente dr. Lina Novikoviene bei docentu dr. Alfredu Kiškiu. Susitikime apžvelgta, kaip būtų galima stiprinti Kalėjimų departamento ir Mykolo Romerio universiteto bendradarbiavimą.
 
Taip pat aptartas Universiteto pasiūlytas galimas bendradarbiavimas su Ukrainos mokslo ir valstybinėmis institucijomis, dalijantis gerąja patirtimi bausmių vykdymo sistemoje, ypatingą dėmesį skiriant probacijos veiklai. Diskutuota apie Lietuvos bausmių vykdymo sistemos darbuotojų galimybes kelti kvalifikaciją derinant darbą ir studijas, aptartas galimas pareigūnų studijų finansavimo modelis.Tokiam modeliui Kalėjimų departamento vadovybė pritaria ir kviečia pareigūnus aktyviai siekti aukštojo išsilavinimo, tuo pačiu užsitikrinant ir karjeros galimybes.
 
Siekiant stiprinti resocializacijos procesus ir užtikrinti kuo geresnę jų kokybę, akademinės bendruomenės atstovams buvo pasiūlyta apsvarstyti siūlymą deleguoti atstovus glaudesniam bendradarbiavimui šioje srityje, su galimybe juos įdarbinti šiuo metu sparčiai formuojamame Kalėjimų departamento Resocializacijos skyriuje. „Lietuvos bausmių vykdymo sistema prioritetu laiko personalo profesionalumą, išsilavinimą ir nuolatinį kvalifikacijos kėlimą, kuris užtikrina nuteistųjų tinkamą resocializacijos vystymą ir rezultatyvumą, inovatyvių sprendimų bausmių vykdymo sistemoje taikymą,“ – pabrėžė Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.
 
Informaciją parengė Kalėjimų departamentas prie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos