Stiprinamas bendradarbiavimas su Pietų Korėja – lankėsi ambasadorius Lietuvai J.E. Ji-in Hong - MRU
Naujienos

3 lapkričio, 2015
Stiprinamas bendradarbiavimas su Pietų Korėja – lankėsi ambasadorius Lietuvai J.E. Ji-in Hong

Lapkričio 5 d. Mykolo Romerio universitete lankėsi Korėjos ambasados delegacija, vadovaujama nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Lietuvai J.E. Ji-in Hong, reziduojančio Varšuvoje (Lenkija), kuri susitiko su MRU rektoriumi doc. dr. Algirdu Monkevičiumi.

Prieš tai mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorė dr. Inga Žalėnienė supažindino svečius – ambasadorių J. E. Ji-in Hong bei ambasados kanclerį Jung-ha Kim su Universitetu, naujuoju MRU LAB korpusu. P. Korėjos atstovai linkėjo sėkmės darbo grupei, rengiančiai naująją MRU strategiją.


Mykolo Romerio universitetas sėkmingai bendradarbiauja su Pietų Korėjos aukštosiomis mokyklomis. Vyksta intensyvūs studentų mainai su Ajou (Ajou University) ir Dongseo (Dongseo University) universitetais.

Kartu su Dongseo universitetu sukurta ir veikia dvigubo diplomo bakalauro studijų programa „Informatika ir skaitmeninės turinys“ („Informatics and Digital Contents“), kuriama dvigubo diplomo magistro studijų programa „Informatika ir vizualinis turinys“ („Informatics and Visual Contents“). Pagal šias studijų programas studentai turi galimybę įgyti dvigubus Mykolo Romerio ir Dongseo universitetų diplomus.

Kartu su Dongseo universitetu taip pat įkurta Skaitmeninių ir kūrybinių industrijų laboratorija, kurios vadovas doc.dr. Tadas Limba spalio 25–30 d. lankėsi P. Korėjoje ir diskutavo tolimesnio bendradarbiavimo bei bendros veiklos plėtros su Dongseo universitetu klausimais.

Nuo 2014 m. spalio 10 d. MRU sėkmingai veikia įkurtas Karaliaus Sedžiongo institutas (King Sejong Institute.Vilnius), kuriame korėjiečių kalbos ir kultūros mokosi per 100 studentų. Šių metų pavasarį buvo įteikti 54 sertifikatai asmenims, sėkmingai baigusiems korėjiečių kalbos ir kultūros kursus.

2015 m. rudens semestre startavo nauja bakalauro studijų programa Dalykinė (teisės,verslo) anglų kalba ir kita užsienio kalba, kur studentai turi galimybę pasirinkti korėjiečių kalbą kaip pasirenkamą dalyką.