Startuoja teisės žinių olimpiada moksleiviams. Pasitikrinti teisės žinias gali ir visi norintys - MRU
Naujienos

20 gegužės, 2021
Startuoja teisės žinių olimpiada moksleiviams. Pasitikrinti teisės žinias gali ir visi norintys
Teisės mokykla

Startavo jau šeštoji Nacionalinė teisės žinių olimpiada, kurią organizuoja Mykolo Romerio teisės mokykla ir LRT. Į pirmąjį olimpiados etapą užsiregistravę moksleiviai testą laikė gegužės 20 dieną.

300 geriausiai pirmame etape pasirodžiusių moksleivių bus pakviesti dalyvauti Olimpiados finale, kuris vyks birželio 4 dieną. Šiemet į olimpiadą registravosi 1400 dalyvių iš daugiau kaip 70 mokyklų ir gimnazijų iš visos Lietuvos. Aktyviausiai – Vilniaus, Kauno, Elektrėnų, Šilalės, Klaipėdos miestų moksleiviai. 

Visi norintys pasitikrinti savo teisines žinias, olimpiados platformoje teisekiekvienam.lrt.lt gegužės 20-24 dienomis gali atsakyti į teisės ekspertų parengtus klausimus visuomenei skirtame teste. Situaciniai klausimai pateikti iš įvairių teisės sričių - administracinių santykių, civilinės, baudžiamosios, asmens duomenų apsaugos, vartotojų apsaugos, darbo santykių ir kt.

Nacionalinės teisinių žinių olimpiados tikslas - ugdyti jaunimo teisinį sąmoningumą ir supratimą apie teisinę valstybę, teisinę sąmonę, kultūrą, taip pat apie valstybės teisės sistemą, jos veikimo principus.  Šių metų olimpiados šūkis - „Aš ir teisė: dalyvauju, sprendžiu, kuriu“ - akcentuoja jaunimo ryšį su teise. „Šiuo metu, kai jauni žmonės susiduria su nežinia, baime, nerimu, abejonėmis dėl šiandienos ir ateities, teisinės žinios leidžia jaustis saugiau ir ramiau dėl ateities, nes žinios ir praktiniai įgūdžiai įgalina praktiškai veikti ir tvarkyti savo gyvenimą, atverti naujas galimybes“, - sako Mykolo Romerio teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė.

Olimpiadą rengia Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla ir LRT. Olimpiadą globoja Lietuvos Respublikos Teisingumo ministrė. Vertingus prizus nugalėtojams įsteigė tarptautinė advokatų kontora „Eversheds Saladžius“ ir kiti iniciatyvos partneriai. Šią iniciatyvą palaiko Europos komisijos atstovybė Lietuvoje, Nacionalinė švietimo agentūra, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, visos svarbiausios Lietuvos teisinės institucijos: Nacionalinė teismų administracija, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Lietuvos advokatūra, Lietuvos generalinė prokuratūra, Lietuvos antstolių rūmai, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, Lietuvos Muitinės departamentas, Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos mokymo centras.

Daugiau informacijos apie olimpiadą: https://teisekiekvienam.lrt.lt