Startavo tinklalaidžių ciklas apie mediaciją „Mediatoriau, kavos?“ - MRU
Naujienos

11 gegužės, 2021
Startavo tinklalaidžių ciklas apie mediaciją „Mediatoriau, kavos?“
Teisės mokykla

Mykolo Romerio universiteto Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorija, siekdama šviesti visuomenę taikaus ginčų sprendimo tema ir supažindinti kuo platesnį ratą žmonių su mediacija ir šią paslaugą teikiančiais asmenimis, pristato tinklalaidžių ciklą „Mediatoriau, kavos?“

Kiekvieno mėnesio pirmąjį ketvirtadienį 9 val. Mykolo Romerio universiteto „Youtube“ platformoje bus pristatoma nauja laida konstruktyvaus ir bendradarbiavimu grįsto konfliktų sprendimo tema. Šiuo projektu tikimasi didinti visuomenės pasitikėjimą mediacija, ją populiarinti, telkti mediacijos paslaugas teikiančius asmenis, juos palaikyti ir šviesti.

Tinklalaidę ves MRU lektorė, viena iš idėjos autorių mediatorė Odeta Intė. Vedėja kalbins įvairius pašnekovus (mediatorius, teisėjus, advokatus, notarus, antstolius, psichologus, vaiko teisių apsaugos specialistus, socialinius darbuotojus, ugdymo įstaigų atstovus ir kt.) aktualiomis temomis.

„Youtube“ platformoje jau galima peržiūrėti pirmąją laidą, kurios tema – „Aš esu mediatorius. Mediatoriaus profesijos apibrėžtis ir jo veiklos ribos“. Mediatoriaus profesija sparčiai populiarėja ir tarp teisininkų, ir kitų sričių specialistų. Laidoje pašnekovai žinomi mediacijos ekspertai dr. Rimantas Simaitis, dr. Natalija Kaminskienė, Roberta Petkevičiūtė ir Gražina Didžbalienė atskleis mediatoriaus darbo ypatumus bei diskutuos apie šios naujai Lietuvoje besiformuojančios profesijos perspektyvas. Kitose laidose mediacijos tema bus tęsiama kalbant apie advokatų vaidmenį mediacijoje, jos pritaikomumą švietimo ir organizacijų vadybos srityse, aptariant privalomos mediacijos rezultatus bei šio taikaus proceso nauda vaikų interesų apsaugos srityje.

Pasak vienos iš idėjų autorės, MRU profesorės Agnės Tvaronavičienės, MRU Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorija aktyviai veikia plėtojant mediaciją Lietuvoje ir regione, koordinuoja MRU Mediacijos magistrantūros programos vykdymą, nuolat organizuoja mediacijos mokymus, įgyvendina tarptautinius projektus, dalyvauja ir inicijuoja įvairias kitas mediacijos iniciatyvas. „Tikimės, kad tinklalaidės „Mediatoriau, kavos?“ dar labiau suvienys mediacijos entuziastus, leis jiems plėsti akiratį ir tobulėti bei skatins visuomenę dažniau rinktis taikius konfliktų sprendimo būdus“, - sako A. Tvaronavičienė.