Prasidėjo „Pavaduotojų akademijos“ renginių ciklas Vilniaus rajono švietimiečiams - MRU
Naujienos

25 kovo, 2024
Prasidėjo „Pavaduotojų akademijos“ renginių ciklas Vilniaus rajono švietimiečiams

Kovo 22 d. MRU įvyko pirmasis kvalifikacijos tobulinimo programos „Pavaduotojų akademijos“ renginys Vilniaus rajono švietimo įstaigų direktorių pavaduotojams.

Edukacinį projektą „Pavaduotojų akademija“ Vilniaus rajono savivaldybė įgyvendina bendradarbiaudama su Mykolo Romerio universiteto (MRU) Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetu.

Projekto tikslas – sudaryti sąlygas Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų pavaduotojams tobulinti savo bendrąsias ir profesines kompetencijas, kurti bendradarbiavimo tinklus, dalintis gerąja patirtimi bei organizuoti mokymus, kurie padėtų spręsti darbinėje veikloje iškylančius klausimus.

Renginio dalyvius pasveikino Vilniaus rajono savivaldybės vicemerė Edita Tamošiūnaitė. Pasak vicemerės jos, Savivaldybė siekia skatinti lyderystės kultūrą švietimo įstaigose, sudaryti sąlygas švietimo įstaigų direktorių pavaduotojų kompetencijų tobulinimui ir profesiniam augimui.

„Mieli švietimo įstaigų vadovų pavaduotojai, labai džiaugiuosi, kad šiandien startuoja Vilniaus rajono švietimo įstaigų pavaduotojų akademija. Kartu sieksime ne tik asmeninio, bet ir kolektyvinio tobulėjimo, nes kiekvienas jūsų indėlis yra svarbus švietimo proceso kokybei. Tad kartu kurkime aplinką, kurioje skatinamas atvirumas, bendradarbiavimas ir nuolatinis augimas. Esu įsitikinusi, kad mūsų bendradarbiavimas bus kupinas įdomių iššūkių, naujų pažinčių ir, svarbiausia, teigiamų pokyčių švietimo srityje. Gerų ir turiningų mokymų!”, – sakė Vilniaus rajono savivaldybės vicemerė E. Tamošiūnaitė.

Visus susirinkusius taip pat pasveikino MRU Edukologijos ir socialinio darbo instituto prof. dr. Romas Prakapas ir Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė.

Forumo metu dalyviai identifikavo aktualias temas, problemas bei diskutavo jiems aktualiausiais ir būtiniausiais kompetecijų plėtojimo klausimais. 

Įvykęs renginys – pirmasis, tačiau nevienintelis. Iš viso „Pavaduotojų akademija“ susideda iš paskaitų ciklų. Paskaitos vyks keliais etapais.

Linkime Vilniaus rajono švietimo įstaigų pavaduotojams įdomių ir prasmingų mokymų!