SPARTA projektas pristatytas „Cyber Intelligence Europe“ konferencijoje - MRU
Naujienos

8 spalio, 2019
SPARTA projektas pristatytas „Cyber Intelligence Europe“ konferencijoje

Kibernetinis saugumas kelia susirūpinimą daugeliui Europos vyriausybių ir karinių pajėgų. Kibernetiniai nusikaltimai taip pat tampa vis sudėtingesni, nes daug nusikaltėlių kuria naujus būdus, kaip pažeisti kompiuterines sistemas. Labai svarbu, kad šalių vyriausybės turėtų stiprią grėsmės žvalgybos sistemą, kad galėtų stebėti galimus pažeidimus ir kovoti su kibernetiniais nusikaltimais.
„Cyber Intelligence Europe“ vienija Europos kibernetinio saugumo pareigūnus, atsakingus už kibernetinio saugumo strategijas ir politiką, kovojant su nusikaltimais elektroninėje erdvėje, grėsmių žvalgybą, aptikimo sistemas, kibernetinių nusikaltimų teisinės bazės kūrimą ir tarptautinį bendradarbiavimą.
Rugsėjo 24–26 d. Vienoje, Austrijoje vyko tarptautinė konferencija, kurioje apžvelgta kibernetinio saugumo raida ES, naujos kibernetinių grėsmių tendencijos ir dinamika, naujos idėjos, įskaitant naujas technologijas, skirtas informuoti apie kibernetinę situaciją, teisiniai aspektai ir šios srities taisyklės.
Šioje konferencijoje Lietuvos kibernetinių nusikaltimų kompetencijų ir tyrimų centro (L3CE) direktorė Egidija Versinskienė skaitė pranešimą „Kibernetinių nusikaltimų supratimas - Lietuvos perspektyva“. E. Veršinskienė taip pat pristatė tarptautinį kibernetinio saugumo projektą „Pažangių tyrimų ir technologijų strateginės programos Europoje“ (SPARTA), kuro vieną iš keturių programų T-Shark inicijavo ir koordinuoja Lietuvos kibernetinių nusikaltimų kompetencijų ir tyrimų centras (L3CE). SPARTA projektas vienija partnerius iš 14 šalių, tarp kurių ir Mykolo Romerio universitetas, bei apima visą kibernetinio saugumo kompetencijų spektrą, reikalingą inovatyviems sprendimams kurti ir juos diegti. Tarp projekto partnerių yra ir tokios organizacijos kaip CEA, THALES, SAP, LEONARDO, CINI, CNR,UBO, INDRA, TUM.
Kaip asocijuoti partneriai šiame projekte aktyviai dalyvauja daugiau kaip 30 įvairių organizacijų, tokių kaip AT&T, ENERGA, „Group Poland”, „Paris Region“, ASW, „Bundesverband“, ESCO, „T-Systems“, NECS.„Asocijuoti partneriai turi galimybę stebėti, kaip vystosi projektas, kokie sprendimai kuriami, dalyvautų jų testavime ir vertinime bei pritaikyti juos savo veiklose.