Socialinės inovacijos – MRU vyksiančioje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje SOCIN‘22 - MRU
Naujienos

18 spalio, 2022
Socialinės inovacijos – MRU vyksiančioje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje SOCIN‘22
Konferencijos
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Mokslas

2022 metų spalio 20 d., 10-17 val., Vilniuje, Ateities g. 20 įvyks 11-oji tarptautinė socialinių inovacijų mokslinė konferencija SOCIN22. Mykolo Romerio universitetas (MRU) kviečia Lietuvos ir tarptautinę akademinę bendruomenę dalyvauti šiame renginyje, kuris kasmet suburia socialines inovacijas tyrinėjančius mokslininkus ir tyrėjus iš įvairių pasaulio šalių, siūlančius naujas teorines idėjas bei jų praktinį pritaikymą.

Socialinės inovacijos yra plati sąvoka, jau kurį laiką nagrinėjama įvairių akademinių disciplinų požiūriu. Tvarios inovacijos apima idėjų, koncepcijų, praktikos ir produktų, kurie prisideda prie ekologinės aplinkos, socialinės sanglaudos ir ekonominio gyvybingumo diegimo.

SOCIN’22 yra daugiau nei konferencija, tai ideali platforma tarptautiniam strateginiam tinklų kūrimui bei puiki proga pristatyti savo naujoves ir projektus apie tvarią plėtrą.

Konferencijos dalyvių laukia plati programa. Pagrindiniai konferencijos pranešėjai – žymūs mokslininkai, kurie pasidalins savo įžvalgomis ir patirtimi.

Dawn DeLay iš Arizonos valstijos universiteto (JAV) tyrimai nagrinėja socialinius santykius, ypatingą dėmesį skiriant tam, kaip vaikystėje ir paauglystėje individualios tapatybės panašumai ir skirtumai veikia santykių procesus ir rezultatus. Mokslininkė moko, kaip naudoti tinkamas metodikas ir statistikos metodus, ypač domisi ir išmano išilginių socialinių tinklų metodų ir analizės naudojimą bei taikymą. Tarptautinės socialinių inovacijų mokslinės konferencijos metu dr. D. DeLay kalbės apie „Asmeninės gerovės skatinimą, pasitelkiant socialinių ryšių galią“.

Dr. Roger Petry iš Reginos universiteto (Kanada) Liuterio koledžo filosofijos profesorius, dėstantis etikos, tvaraus vystymosi ir religijos filosofijos srityse. Jis tiria strateginius perėjimo prie tvarių sistemų aspektus, įskaitant istorinius gamybos pokyčius, technologijas ir universitetų vaidmenį. Socialinių inovacijų mokslinės konferencijos SOCIN‘22 metu profesorius kalbės apie „Tvarią gerovę netikrumo laikais: filosofinį požiūrį“.

Eddi Omrcen buvo Geteborgo (Švedija) universiteto aplinkosaugos vadovas, atsakingas už universiteto aplinkosaugos padalinį ir aplinkosaugos vadybos sistemą. Nuo 2016 m. jis vykdo tvarumo stratego pareigas Geteborgo universitete ir Geteborgo darnaus vystymosi centre, kur vadovauja aplinkos valdymo komandai ir daugiausia dirba su švietimu, tyrimais ir bendradarbiavimu darnaus vystymosi labui. Tarptautinės konferencijos metu E. Omrcen kalbės apie „Socialines inovacijas ir darnų vystymąsi – ko trūksta, kokie iššūkiai ir dilemos? Patirtis iš Švedijos ir Geteborgo universiteto“.

Dr. Fernando León García (Meksika) yra Tarptautinės universitetų prezidentų asociacijos (IAUP) vadovas.   Tarptautinės socialinių inovacijų mokslinės konferencijos metu dr. F.L. Garcia kalbės apie „Lyderystės iššūkius aukštajame moksle: perėjimą nuo pandemijos iki postpandeminės eros“.

Dr. Juliette E. Torabian (Liuksemburgas) –  švietimo sociologijos podoktorantūros mokslininkė-tyrėja, kuri specializuojasi lyginamajame aukštajame moksle, švietimo sociologijoje, žmogaus ir lyčių teisėje, politinėje sociologijoje, švietime darniam vystymuisi ir socialinės politikos analizėje. Taip pat dr. J.E. Torabian yra Didžiosios Britanijos ir Liuksemburgo švietimo tyrimų asociacijos „BERA“, „LuxERA“ ir UNESCO integracinės politikos laboratorijos narė. Socialinių inovacijų mokslinėje konferencijoje SOCIN’22 mokslininkė kalbės apie „Nepakankamą pritaikomumą: vertybių ir veiksmų kaitą per švietimą ir kultūrą“.

Prof. dr. Ico Migliore (Pietų Korėja) yra italų architektas ir dizaineris, Italijos Milano politechnikos instituto Dizaino mokyklos ir Pietų Korėjos Dongseo universiteto Busane profesorius. Socialinių inovacijų mokslinėje konferencijoje SOCIN’22 profesorius kalbės apie „Socialinį tvarumo reorganizavimą: Viešosios erdvės kaip turinio kūrėjos vaidmenį“.

Renginys vyks hibridiniu būdu, anglų kalba. Konferencija nemokama. Sužinoti daugiau galite čia.

Informaciją apie pranešėjus įvairiomis mokslo temomis galima rasti čia.

Pirmoji tarptautinė socialinių inovacijų mokslinė konferencija SOCIN’22 – Europos tarpdisciplininė socialinių inovacijų tyrimų konferencija įvyko 2011 m. ir sulaukė didelio dėmesio iš visos Europos. Renginį organizuoja Mykolo Romerio universitetas.

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.