Skelbiami Lamerso Taikos Premijos 2021 m. konkurso nugalėtojai - MRU
Naujienos

29 gruodžio, 2021
Skelbiami Lamerso Taikos Premijos 2021 m. konkurso nugalėtojai
Įvykis
Universitetas

Antradienį, gruodžio 27 d., konkurso globėjas Prof.h.c.Dr. Karlas A. Lamersas asmeniškai paskambino ir pasveikino MRU studentus, laimėjusius premijas 2021-ųjų metų Lamerso Taikos fondo esė konkurse. 

Pirmą premiją – 1000 eurų - laimėjo MRU Teisės Mokyklos Europinės ir tarptautinės verslo teisės magistro programos studentė iš Ukrainos Veronika Horchakova. Antrąją vietą užėmė ir 600 eurų laimėjo MRU Erasmus studentas Olesius Sahanas, taip pat iš Ukrainos.  Trečioji premija – 400 eurų – atiteko MRU Teisės Mokyklos Tarptautinės teisės magistro programos studentui Arnoldui Rutkauskui.

Karlas A. Lamersas 2018 m. įsteigė savo vardo Taikos Fondą, kuris  finansuoja studentų rašto darbų saugumo politikos konkursus įvairiose ES šalyse. Lietuvoje šis konkursas treti metai iš eilės vyksta MRU.  Šiemet esė anglų kalba konkurso tema buvo:

2021-uosius metus NATO Generalinis Sekretorius Jensas Stoltenbergas pavadino galimybių suteikti naują energiją NATO bei sustiprinti ryšius tarp Europos ir Šiaurės Amerikos metais. Kiek tai reikšminga Baltijos valstybėms ir kaip Lietuva, Latvija ir Estija gali prisidėti prie transatlantinės partnerystės stiprinimo? (NATO Secretary General Jens Stoltenberg refers to 2021 as a year of opportunity to re-energize transatlantic relations and to strengthen the bond between Europe and North America. What significance would this have for the Baltic States and how can Lithuania, Latvia and Estonia contribute to strengthen the transatlantic partnership?)

Konkurso dalyvių darbus vertinę ekspertai taip pat pažymi, jog ketvirtos vietos laimėtojos iš MRU Komunikacijos instituto Komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros BA programos studentės iš Ukrainos Oleksandros Kyriliuk esė – taip pat labai kokybiškas ir nedaug atsiliko nuo nugalėtojų.

Karlas A. Lamersas yra žinomas Vokietijos politikas, buvęs daugiametis Bundestago ir jo gynybos komiteto narys, buvęs NATO parlamentinės asamblėjos prezidentas. Jis palaiko pastovius ryšius su svarbiausiais Lietuvos politikais, užsiimančiais saugumo ir gynybos politikos klausimais.

Karlas. A. Lamersas yra senas MRU draugas, MRU garbės daktaras ir garbės profesorius. Kiekvieną pavasarį (išskyrus pandemijos laiką)  jis atvyksta dalyvauti kaip pagrindinis pranešėjas kasmetinėje diskusijoje Dr. Lamerso NATO klausymai (Dr. Lamers NATO Hearings).

Jei nesutrukdys pandemija, 2022 m.  klausymai planuojami gegužės mėnesį. Tikimasi, kad tuomet Karlas A. Lamersas asmeniškai įteiks vardinius konkurso nugalėtojų diplomus Veronikai Horchakovai, Olesiui Sahanui ir Arnoldui Rutkauskui.

MRU studentų, dėstytojų ir vadovybės vardu nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus!

Paruošė Doc. Dr. Virgis Valentinavičius, Lamerso Taikos premijos konkurso koordinatorius, Komunikacijos institutas, MRU.