MRU pirmakursis, šachmatininkas didmeistris Paulius Pultinevičius nugalėjo prestižiniame 30-me tarptautiniame Pauliaus Kereso turnyre Taline. Estijoje labai vertinamas P. Kereso atminimas ir indėlis į šios šalies garsinimą. Jo portretas yra įamžintas ant 5 Estijos kronų banknoto. Jis yra vienintelis šachmatininkas pasaulyje, kurio atvaizdas puošia valiutą. P. Kereso portretas įamžintas ant 5 Estijos kronų banknoto. Šiam didmeistriui atminti Taline yra pastatytas paminklas, taip pat jo vardu pavadinta gatvė.

2000 metais P. Keresas buvo išrinktas geriausiu per visą šimtmetį Estijos sportininku. MRU studento P.Pultinevičiaus pergalė labai vertinga. Paulius turnyrą baigė be pralaimėjimų, surinkęs  9 taškus iš 11 galimų. Turnyre dalyvavo 88 šachmatininkai (8 didmeistriai) iš 8 šalių.

MRU ketvirto kurso studentas, didmeistrio titulo laukiantis, Tomas Laurušas žaidė Lenkijos 1 lygos komandiniame čempionate "Gliwicos Akademia Szachowa" komandos sudėtyje. Tomo atstovaujama komanda  užtikrintai laimėjo visus 9 mačus, iškovojo 1 vietą ir gavo pagrindinį prizą - kvietimą kitam sezonui į Lenkijos aukščiausiąją lygą (Extraliga).

MRU docentė tarptautinė meistrė Salomėja Zaksaitė sėkmingai sužaidė tarptautiniame turnyre Turkijoje. Žaisdama su vyrų meistrais Salomėja surinko 6 taškus iš 10 ir jai pritrūko tik 0,5 taško iki tarptautinės didmeistrės normos. Nepaisant to, S.Zaksaitė šiame turnyre net 50 punktų pakėlė savo tarptautinį reitingą  (ELO) ir įsitvirtino 1 vietoje - aktyvių Lietuvos moterų reitingų sąrašuose.