Sąžinės laisvė ir globalus saugumas: šiuolaikinė teisinė perspektyva - MRU
Naujienos

12 balandžio, 2023
Sąžinės laisvė ir globalus saugumas: šiuolaikinė teisinė perspektyva
Mokslas
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė

Sąžinės laisvė yra vienas iš šiuolaikinės visuomenės pagrindų. Nepaisant to, gyvename didėjančių sąžinės laisvės ribojimų laiku, kuomet sekimas technologijų pagalba, religinė diskriminacija, perauklėjimo stovyklos ir kitos priemonės iš esmės riboja ar paneigia religines ir kitas laisves. Visa tai silpnina sąžinės laisvės būklę visame pasaulyje ir atitinkamai gali pakoreguoti nacionalinio ar tarptautinio saugumo padėtį. Sąžinės laisvės būklės ir su ja susijusių globalaus saugumo klausimų aptarimui į Vilnių rinksis mokslininkai ir praktikai iš skirtingų pasaulio šalių.

Balandžio 27 d. (ketvirtadienį) Mykolo Romerio universitete (MRU) rengiama tarptautinė mokslinė konferencija tema ,,Sąžinės laisvė globalaus (ne)saugumo laikotarpiu“. Tarpdisciplininio pobūdžio konferencijoje bus diskutuojama šiuolaikinės sąžinės laisvės sampratos tematika. Analizuojant konkrečius valstybių, įstatymų ir teismų sprendimų atvejus bus siekiama įžvelgti, kaip keičiasi sąžinės laisvės situacija, kokios įtakos tai turi ar gali turėti nacionalinio ir globalaus saugumo padėčiai.

Konferencijoje sąžinės laisvės temos bus analizuojamos iš literatūrinės, istorinės, religinės, filosofinės, teisinės perspektyvų. Konferencijos dalyviai nagrinės atskirų valstybių teisinio reguliavimo ir naujausios teismų praktikos klausimus. Konferencijos pranešėjais bus teisės, politikos, religijos, filosofijos mokslų atstovai, teisės praktikai iš Indonezijos, Ispanijos, JAV, Jordanijos Karalystės, Jungtinės Karalystės, Kataro, Lenkijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Prancūzijos ir kitų šalių.

Tarptautinę konferenciją rengia MRU Teisės mokykla kartu su Indonezijos partneriais: Airlangga Universiteto Teisės fakultetu ir Indonezijos universiteto Teisės fakultetu. Konferenciją iš dalies finansuoja Lietuvos mokslo taryba pagal podoktorantūros projektą Nr. S-DP-22-61.

Konferencija vyks balandžio 27 d. 9-16 val. Mykolo Romerio universitete, I-414 auditorijoje ir bus transliuojama MRU Youtube kanale. Konferencija vyks anglų kalba.

Kviečiame registruotis į konferenciją (nuoroda).

Konferencijos programą galima rasti čia.