Savojos Monblano universiteto prezidentui prof. dr. Filipui Galė ir profesoriui dr. Erikui Briuna suteikti MRU Garbės profesoriaus ir Garbės nario vardai - MRU
Naujienos

20 birželio, 2023
Savojos Monblano universiteto prezidentui prof. dr. Filipui Galė ir profesoriui dr. Erikui Briuna suteikti MRU Garbės profesoriaus ir Garbės nario vardai
Mokslas
Universitetas
Studijos
Bendruomenė

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Senatas suteikė Garbės profesoriaus vardą Savojos Monblano (Šamberi, Prancūzija) universiteto prezidentui prof. dr. Filipui Galė (Philippe Galez) ir Garbės nario vardą – profesoriui dr. Erikui Briuna (Eric Brunat).

MRU Garbės profesoriaus vardas Savojos Monblano universiteto (Université Savoie Mont Blanc – USMB) prezidentui prof. dr. Filipui Galė suteiktas už pažangos diegimą aukštajame moksle, akademinių mainų bei mokslinių tyrimų plėtrą ir sėkmingą ilgametį bendradarbiavimą su MRU.

MRU Garbės nario vardas USMB profesoriui dr. Erikui Briuna suteiktas už ilgametį vadovavimą jungtinei MRU ir USMB Europos ir tarptautinės verslo teisės magistrantūros studijų programai ir išskirtinį tarpusavio bendradarbiavimo puoselėjimą.

MRU bendradarbiavimas su USMB tęsiasi jau beveik 20 metų. Prasidėjęs nuo individualių mokslininkų kontaktų, bendrų konferencijų organizavimo vartotojų teisių apsaugos tematika, bendradarbiavimas išaugo iki jungtinės magistrantūros studijų programos „Europos ir tarptautinė verslo teisė“ (EIBL) sukūrimo.

Jungtinės programos kūrime 2012–2013 m. aktyviai dalyvavo tuometinis USMB Teisės ir ekonomikos fakulteto prodekanas (vėliau – dekanas) Sebastjenas Pimonas (Sébastien Pimont), šio fakulteto profesorius Žilis Pezanas (Gilles Paisant), atsakingas už tarptautinius ryšius, taip pat šio fakulteto docentas Floranas Vijo (Florent Viaud), kuris buvo atsakingas už USMB magistrantūros studijų programą Droit des affaires (Verslo teisė). Pastaruosius aštuonerius metus EIBL koordinatorius iš USMB pusės yra profesorius Erikas Briuna, ženkliai prisidėjęs ir prisidedantis prie programos vystymo.

EIBL programa buvo įregistruota 2013 m., tais pačiais metais studijas pagal šią programą pradėjo pirmieji studentai. Programa nepertraukiamai veikia jau 10 metų. Per tą laiką ją baigė 130 absolventų iš 12 šalių (daugiausia iš Ukrainos, Lietuvos ir Prancūzijos), studentai atliko praktiką 25 šalyse.

Savojos Monblano universiteto prezidento prof. dr. Filipo Galė ir profesoriaus dr. Eriko Briuna biografijas galima rasti čia.