Rugsėjo 1-ąją MRU šventiniais renginiais pasitiko naujuosius Mokslo ir studijų metus - MRU
Naujienos

21 rugpjūčio, 2015
Rugsėjo 1-ąją MRU šventiniais renginiais pasitiko naujuosius Mokslo ir studijų metus

Rugsėjo 1-ąją Mykolo Romerio universitetas iškilmingais renginiais pasitiko naujuosius 2015 – 2016 studijų ir mokslo metus.

Pirmo kurso studentai buvo kviečiami į susitikimą fakultetuose. Lectio Prima metu studentai turėjo galimybę susipažinti su aukštąja mokykla, studijų tvarka, laisvalaikio galimybėmis, taip pat susitikti su fakultetų dekanais, prodekanais, studijų programų vadovais, institutų direktoriais, katedrų vedėjais, dėstytojais, vyresniaisiais studentais – grupių mentoriais.

Vėliau Universiteto bendruomenė ir svečiai rinkosi į iškilmingą Senato posėdį, skirtą naujųjų Mokslo metų pradžiai. Susirinkusiuosius sveikino Senato pirmininkas prof. dr. Gintaras Aleknonis, rektorius doc. dr. Algirdas Monkevičius.

„Rugsėjo 1-oji visų mūsų šventė, turinti didžiulę reikšmę (...). Tai diena, kuri labai prasmingai keliauja į žmogų arba iš žmogaus plaukia“, – kreipdamasis į susirinkusiuosius kalbėjo rektorius. – „Pagrindinė universiteto sėkmė yra žmogaus sėkmė. O į aukštąją mokyklą įstojęs studentas turi ją baigti kaip labai turininga, dvasiškai turtinga, sparnus išskleidusi, kūrybiška ir profesionali asmenybė. Asmenybė, kuri gali kurti gerovę, pažangą sau, artimiesiems, savo valstybei ir apskritai globaliai visai mūsų civilizacijai“. Linkėdamas sėkmės doc. dr. A. Monkevičius pakvietė akademinę bendruomenę bendram darbui ir nuo pat rugsėjo įsijungti į atnaujinamos Universiteto strategijos kūrimą.

Universitetą Mokslo metų pradžios šventėje pagerbė dalyvavę svečiai, tarp kurių – Seimo pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas, Lietuvos Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas dr, Gediminas Rainys, MRU profesoriai emeritai, pirmasis Universiteto rektorius prof. dr. Alvydas Pumputis.

Iškilmingame posėdyje taip pat apsilankė užsienio valstybių ambasadoriai: Azerbaidžano - Hasan Mammadzada, Kinijos Liaudies Respublikos - Ruixing Wei, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasados deleguotas patarėjas ir misijos pavaduotojas Michael Siegried Morgenstern.

Posėdžio metu pagerbti naujieji profesoriai, docentai, įteikti diplomai 2014-2015 m. m. disertacijas apsigynusiems mokslo daktarams.

Senato posėdyje buvo pasveikinti MRU Metų apdovanojimuose akademinės bendruomenės pasiūlyti ir išrinkti geriausi ir didžiausios pagarbos nusipelnę kolegos