Rektorė I. Žalėnienė: MRU siekia išlaikyti glaudų ryšį su savo alumnais - MRU
Naujienos

11 gruodžio, 2023
Rektorė I. Žalėnienė: MRU siekia išlaikyti glaudų ryšį su savo alumnais
Alumni
Rektorė

Gruodžio 7 d. įvyko nuotolinis susitikimas su tarptautiniais MRU alumnais. Renginio metu MRU atstovai pristatė studijų ir mokslo naujoves universitete, aptarė naujas bendradarbiavimo sritis bei pakvietė įvairiausiose pasaulio šalyse karjeras vystančius alumnus tapti mentoriais. Susitikime dalyvavo alumnai iš Australijos, Bangaldešo, Ukrainos, Turkijos ir kitų šalių.  

Alumnai turėjo galimybę pabendrauti su MRU vadovybe, programų vadovais, kitais alumnais. 

Sveikindama alumnus MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėniene pažymėjo, kad universiteto bendruomenei svarbu, kaip klostosi profesinis MRU absolventų kelias.

„Vertiname savo alumnų patirtį, jūsų nuomonę apie studijas ir patarimus. Kviečiame išlaikyti glaudų ryšį su savo Alma Mater ir pakviesti savo draugus susipažinti su MRU, jei tik lankotės Lietuvoje darbo, mokslo ar kitais reikalais. Esate visada laukiami“, - sakė MRU rektorė, Tarptautinės universitetų asociacijos viceprezidentė prof. dr. Inga Žalėnienė. 

Jaukiame ir atvirame alumnų ir MRU akademinės bendruomenės bei administracijos atstovais nuotoliniame renginyje buvo aptartos tolimesnės bendradarbiavimo galimybės, prioritetai ir alumnų įsitraukimo galimybės. Alumnai šiltai prisiminė studijų laikus, susitiko su seniai matytais draugais ir dėstytojais, domėjosi mentorystės programos galimybėmis, kvietė MRU studentus atlikti praktiką jų atstovaujamose įstaigose ir įmonėse. Taip pat MRU alumni iš Australijos Desta G. Gebregziabher pasakojo apie savo patirtį Australijoje, o Anyssa Fatmi iš Prancūzijos linkėjo alumnams bendradarbiauti su universitetu, pasakodama apie savo ilgą studijų ir darbo MRU istoriją universitete. 

Dauguma MRU alumnų sėkmingai plėtoja karjerą arba kuria nuosavą verslą toliau Lietuvoje arba kitose pasaulio šalyse.  

Tikimasi, kad šių susitikimų dėka ilgainiui susiburs tvarūs MRU alumnų klubai, prisidėsiantys prie studijų kokybės gerinimo, paramos studentams bei profesinių tinklų mezgimo.