Rektorė apdovanojo MRU vardą garsinančio futbolo klubo MFA „Žalgiris“ - MRU sportininkes - MRU
Naujienos

1 vasario, 2024
Rektorė apdovanojo MRU vardą garsinančio futbolo klubo MFA „Žalgiris“ – MRU sportininkes
Bendruomenė
Tvarumas

„Džiaugiuosi, kad moterų futbolas Lietuvoje atgimsta ir mūsų universiteto bendruomenė gali prie to  prisidėti. Ačiū už pergales, tvirtybę ir pasiryžimą. Mes nuolat prisidedame prie mūsų bendruomenės darnaus vystymosi ir gerovės. Norime paskatinti visus įsitraukti į sportą. Kaip universiteto vadovė, taip pat labai džiaugiuosi, kad be aktyvios profesionalios sporto veiklos, Jūs nepamirštate apie studijas“, - sakė  Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, sveikindama Vilniaus moterų futbolo akademijos „Žalgiris“ - MRU futbolininkes.

2023 metai moterų futbolo komandai „Žalgiris“ – MRU buvo itin sėkmingi tiek komandiniuose pasiekimuose, tiek individualiuose: komanda A lygoje užėmė 2-ąją vietą (keturi pastarieji sezonai pažymėti sidabro medaliais aukščiausioje Lietuvos moterų lygoje); LMFA (Lietuvos moterų futbolo asociacijos) I lygoje – 1 vietą (per pastaruosius 11 metų I lygos čempionatuose iškovota 5 aukso, 3 sidabro ir 3 bronzos medaliai).

Lietuvos moterų A lygoje sidabrą iškovojusios žalgiriečių ekipos direktorius, MRU alumnas Svajūnas Stravinskas laimėjo geriausio komandos vadovo nominacijoje, pagrindinė vartininkė Meda Šeškutė tapo geriausia Vilniaus futbolininke, o gynėja Augustė Andrijevskytė nugalėjo „Metų proveržio“ nominacijoje tarp merginų.

Dėkodama futbolininkėms už įspūdingus 2023 metų pasiekimus ir MRU vardo garsinimą, rektorė įteikė komandai dovanas nuo MRU bendruomenės. MFA „Žalgiris“ - MRU komanda į susitikimą taip pat atėjo ne su tuščiomis rankomis – MRU liks individualizuota klubo atributika.

MFA „Žalgiris“ - MRU sportininkes taip pat pasveikino MRU vicerektorius doc. dr. Saulius Spurga, kuris pasidžiaugė, jog Mykolo Romerio universitetas yra vieta, kurioje žmonės gali tobulėti įvairiapusiškai.