Prof. dr. Saulius Nefas. Svarbu, kad mokslas kuo aktyviau įsitrauktų į viešojo sektoriaus valdymą - MRU
Naujienos

5 balandžio, 2016
Prof. dr. Saulius Nefas. Svarbu, kad mokslas kuo aktyviau įsitrauktų į viešojo sektoriaus valdymą

Balandžio 13 dieną MRU vyko jau aštuntoji konferencija „Efektyvumas viešajame sektoriuje: kuo vadybos teorijos gali pasitarnauti ir ką praktikai gali patarti“. Kalbamės su vienu iš konferencijos kuratorių Mykolo Romerio universiteto prof. dr. Sauliumi Nefu.


Šiemet vyko jau aštuntoji konferencija. Kuo šis renginys svarbus ir aktualus viešojo sektoriaus atstovams?

Konferenciją tradiciškai organizuoja MRU Viešojo administravimo, Vadybos bei Edukologijos ir socialinio darbo institutai. Ši mokslinė konferencija jau ne vienerius metus sulaukia milžiniško viešojo sektoriaus ekspertų dėmesio, nes joje ypatingą dėmesį skiriame praktiniam viešojo valdymo aspektui. Labai svarbu, kad būtų kuo aktyviau diskutuojama, kaip mokslo institucijos galėtų ir turėtų įsitraukti ar būti įtrauktos į viešojo administravimo procesą, o mokslinės teorijos ir modeliai galėtų būti taikomi praktikoje.

Kokioms temoms šių metų konferencijoje buvo skiriamas didžiausias dėmesys?

Pranešėjai pristatė daug įdomių temų, o visus pranešimus vienijo bendras vardiklis - kaip vadybos, administravimo mokslo pasiekimai ir įžvalgos galėtų ir turėtų būti pritaikomi vadybos, administravimo praktikoje. Konferencijos dalyviams akcentavome savo pranešimuose pateikti ne tik mokslines įžvalgas, bet ir praktines rekomendacijas. Šių metų konferencijoje buvo analizuojami mokslo ir praktikos ryšiai studijų procese ir studentų praktikų metu, kaip mokslininkai ir praktikai galėtų bendradarbiauti kartu rašydami mokslinius straipsnius ir darydami pranešimus konferencijose bei atlikdami tyrimus; kaip ir kokios verslo, teisės, viešojo sektoriaus mokslinės teorijos jau dabar būtų įgyvendintos konkrečiose veiklose.

Konferencijoje dalyvavo įvairių sričių viešojo sektoriaus ekspertai?

Džiaugiamės, kad konferencijoje dalyvavo mokslininkai ir pranešėjai iš kitų universitetų, šiemet sulaukėme svečių ir iš Latvijos universiteto, Budapešto Nacionalinio viešosios tarnybos universiteto. Į konferenciją atvyko ir pranešimus skaitė įvairių viešojo sektoriaus sričių specialistai - Seimo ir Vyriausybės nariai, Viešojo administravimo institucijų ir įstaigų, mokymo centrų atstovai, savivaldybių politikai ir administracijų atstovai, MRU socialiniai partneriai ir alumni.

Dėkoju už pokalbį.