PITCH IN dalyviai pristatė verslo idėjas ir suformavo komandas - MRU
Naujienos

23 liepos, 2019
PITCH IN dalyviai pristatė verslo idėjas ir suformavo komandas

Antrąjį projekto „CREAzone“ etapą PITCH IN pradėjo renginys „Verslo idėjų mugė“, kurios metu projekto dalyviai pristatė savo turimas verslo idėjas ir pradėjo formuoti komandas jų įgyvendinimui. Savo verslo idėjas dalyviai registravo iš anksto.
Pasibaigus dalyvių verslo idėjų pristatymams, buvo organizuojami verslo pokalbiai, kurių metu dalyviai galėjo pabendrauti su verslo idėjų autoriais ir nuspręsti, ar nori burtis į komandas verslo idėjų įgyvendinimui.
Dalyviai, susibūrę į komandas, rengėsi rytdienos konkursui, su mentorių ir lektorių pagalba toliau šlifavo pasirinktas verslo idėjas, mokėsi, kaip įtaigiai pristatyti savo turimą idėją.
Verslo idėjų ir komandų konkurse komisija išgirdo net 14 verslo idėjų, iš kurių į kitą projekto etapą atrinktos – 12, komisijos nuomone, didžiausią potencialą turinčios verslo idėjos. O idėjos stebino savo originalumu ir inovatyvumu – žaislas autizmu sergantiems vaikams, renginių pasirinkimo programėlė, populiarusis “dropšipingo” verslo modelis, išmanūs sprendimai norintiems šviežių daržovių užsiauginti mieste, parkavimosi vietos dalijimosi programėlė ir daugelis kitų.
Po itin intensyvios 2 dienų PITCH IN sesijos projekto dalyviai kimba į naujas užduotis ir ruošiasi trečiam projekto etapui – TEAM UP verslumo stovyklai.

„CREAzone“ tai unikali verslumo ugdymo metodika, padedanti sujungti iniciatyvius žmonės, modernius verslo modelius ir kūrybinius atradimus į organiškas bei perspektyvias kompanijas. „CREAzone“ metodikos pagrindu yra kuriami ir įgyvendinami skirtingi verslumo ugdymo projektai. Pirmą kartą išbandyta 2012 metais, „CREAzone“ metodika įrodė savo rezultatyvumą ir yra tobulinama po kiekvieno jos pagrindu įgyvendinto projekto. „CREAzone Fusion“ (arba „CR Fusion“) – verslumo skatinimo projektas, sukurtas pagal „CREAzone“ metodiką. Fusion – angliškas žodis, reiškiantis sintezę arba kelių skirtingų objektų apjungimą į naują visumą. Šią sąvoką projekto apibūdinimui pasirinkome neatsitiktinai. „CR Fusion“ projekte skatinsime iki tol nesusijusių žmonių, idėjų, kompetencijų ir kitų elementų susijungimą į sinergizuotus verslo vienetus: • darnias projekto verslo komandas kursime į jas apjungdami aukštųjų mokyklų studentus ir dėstytojus; • proveržio idėjas formuosime fizinių, humanitarinių, socialinių, technologinių ir kitose mokslo srityse. • realių socialinių ir verslo iššūkių bei problemų sprendimą skatinsime į projektą įtraukdami verslo ir nevyriausybinių organizacijų atstovus; • dinamišką verslumo ugdymą užtikrinsime pasitelkdami komandinį darbą, praktines užduotis, stovyklas ir aibę kitų ugdymo metodų; • kuriamų verslų tarptautiškumą skatinsime naudodami geriausius užsienio pavyzdžius ir sukurtus verslus pristatydami užsienio verslininkams.